Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Psiha jača od fizičkih problema: Nadalova najveća pobeda od 2022. godine!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 18:36

Bik sa Majorke savladao Aleksa de Minora u 2. kolu mastersa u Madridu

Izuzetno motivisan došao je Rafael Nadal u Madrid. Najavio je uoči turnira da će ovo biti njegovo poslednje učešće na šljaci u prestonici Španije, verovatno njegovom najdražem mastersu, ali usled brojnih povreda poslednjih godina veliki upitnik stavljen je uz ime nekadašnjeg broja jedan po pitanju osvajanja šestog trofeja u Madridu. U prvom kolu je rutinski savladao 16-godišnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država, Darvina Blanša, dok su mnogi bili skeptični uoči susreta sa Aleksom de Minorom, koji je nedavno savladao jednog od najboljih tenisera svih vremena u četvrtfinalu turnira u Barseloni.

Ispostavilo se, ipak, da su se prevarili oni koji nisu verovali u Nadala. Bik sa Majorke je uspeo da napravi još jedan korak na svom oproštaju od Madrida i savlada Australijanca sa 2:0 (7:6, 6:3)!

Izabrane vesti

Ova pobeda je najveća Rafina još od 2022. godine, kada je prethodni put uspeo da savlada nekog igrača iz Top 20 na ATP listi. Bio je to Kasper Rud u meču Završnog mastersa.

Naredni Nadalov protivnik biće 29-godišnji Argentinac Pedro Kaćin, sa kojim se dosad nije sastajao. Gaučos je trenutno 99. na svetskoj rang listi, dok je slavni Španac 391. Videćemo koliko je energije ostalo u Rafaelu Nadalu nakon nešto više od dva sata borbe sa jedanaestoplasiranim De Minorom.

Prvi set bio je posebno iscrpljujuć za španskog asa, s obzirom na to da je Nadal nakon brejka za 2:0 izgubio svoj servis, a potom i dozvolio rivalu da povede sa 4:3. Uspeo je brzo da izjednači, a onda u taj-brejku i povede sa 6:2. Ni to, međutim, nije bilo dovoljno Rafi za osvajanje prvog seta. Uporni Australijanac je izjednačio na 6:6, ali su naredna dva poena ipak donela Nadalu vođstvo u setovima. U drugom je situacija bila mnogo manje napeta, pošto je Nadal uspešno čuvao vođstvo stečeno brejkom u prvom gemu, da bi u devetom još jednom oduzeo servis rivalu i meč priveo kraju na oduševljenje madridske publike.

Šampionski mentalitet i dalje je tu, videćemo koliko će telo dozvoliti Rafaelu Nadalu u nastavku turnira da igra na željenom nivou.


tagovi

Rafael Nadalmasters madridAleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara