Mark Andre Ter Štegen (©Reuters)
Mark Andre Ter Štegen (©Reuters)

Barsa traži žrtvu za prodaju da bi registrovala pojačanja: De Jongovo “ne” tera Ter Štegena sa Kamp Noua

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.07.22. | 19:03

Nemcu predočene dve opcije - odlazak ili smanjenje plate

Ponašaju se u Barseloni kao da im kasa nije opustošena. A koliko do juče svaka priča je počinjala sa finansijskom dubiozom. Više o tome nema ni govora otkako su prodali sopstvene resurse, previše unapred ne razmišljaju, već samo koje je pojačanje danas na meniju i kako da dođu do instant rezultata. Da se vrate na mesto gde su dugo boravili – u sam vrh evropskog fudbala.

Opružilili su se Katalonci i više nego što mogu, povadili sav novac iz štekova i angažovali zvučna pojačanja. Samo za transfere Rafinje i Roberta Levandovskog izdvojili su 103.000.000 evra, kao slobodni igrači stigli su i Frenk Kesi i Andreas Kristensen – ali svima njima trena pokriti plate, i sa te strane neće proći baš jeftino – a najnovija akvizicija biće Žil Kunde, a formula glasi: 50.000.000 + 10.000.000 evra kroz bonuse. Imali su na Kamp Nouu lepu zamisao, da sve pokriju prodajom Frenkija de Jonga, ali su se preračunali. Nisu ukalkulisali da Holanđanin ne želi da ode. I koliko god se trudili da sve predstave bajno i sjajno – nije tako. Pojačanja ne mogu da registruju sve dok ne ispeglaju knjige, pa sada panično traže “novu žrtvu” za prodaju.

Izabrane vesti

Laporta i saradnici nisu očekivali da će im De Jong zabiti nož u leđa, naročito jer ga želi Mančester junajted, koji će sa klupe predvoditi Erik ten Hag. Isprva je želeo Frenki de Jong da sarađuje sa čovekom koji ga je u Ajaksu vinuo u nebesa, klub sa Old Traforda bio je voljan da plati 70.000.000 evra i doda još 10.000.000 evropskih novčanica, ali je holandski vezista obrnuo ćurak. Planovi Katalonaca pali su u vodu, dobili su “ne” koje nisu ukalkulisli i okrenuli su se ka Marku Andreu Ter Štegenu. U danima kada je bio okružen dečurlijom Barseloni i svim trenerima u turbulentnom razdobolju bio je zlata vredan, a sada bi mogao da odigra ključnu ulogu u registraciji letošnjih pojačanja, javlja Kadena SER na koju se pozivaju ostali mediji sa Pirineja.

Ter Štegenu je plata povisoka, baš kao i Holanđaninu, i zato je postao prvi pik za odlazak kada je De Jong jasno stavio do znanja da se ne mrda iz Katalonije ovoga leta. Primanja nemačkog čuvara mreže iznose 7.000.000 evra i ugovor do 2025. godine, a da bi ostao u Barseloni i ne nađe se na transfer listi biće mu ponuđeno smanjenje. I to je opcija. Razmatra Blaugrana sva rešenja, gleda kako da ugasi požar i omogući Ćaviju da od prvog kola Primere na raspolaganju ima sve novopridošlice. Ne pristane li Ter Štegen na odlazak ili smanjenje plate, odnosno ne uspe li Barselona da smekša holandskog vezistu – na tome se i dalje radi, Katalonci ne odustaju – naći će se u slepoj ulici. I vremenskom cajtnotu.

Sa identičnim problemom Barselona se suočila zimus, tada je muku mučila da registruje Pjera Emerika Obamejana, Ferana Toresa, Danija Alvesa i Adamu Traorea. Izvukla se pristankom jednog dela igrača na revidiranje ugovora i smanjenje basnoslovnih plata koje su im davane pri dolasku, kao i pozajmicama. I sada katalonski klub prvo završava dolaske, a o odlascima i licenciranju misli docnije. Ne gori joj još pod nogama, vremena ima, ali nije prijatno.

A, pitanje je koliko će Kataloncima u budućnosti biti prijatno, jer je gro novca unapred potrošeno. Sažvakala su ga pojačanja.



tagovi

Frenki de JongMark Andre Ter ŠtegenBarselonaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara