Čadi Riad (@Reuters)
Čadi Riad (@Reuters)

Barselona ne želi da rizikuje: Rijad se vraća sa pozajmice za 3.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 09:38

Dobre partije Marokanca u dresu Betisa privlače pažnju

Zbog gužve na štoperskim pozicijama Barselona je letos odlučila da pošalje 20-godišnjeg Čadija Riada na pozajmicu u Betis, a s obzirom na to da mladi Marokanac odlično koristi šansu u timu iz Sevilje, Katalonci su odlučili da otkupe njegov ugovor nazad kako se neki drugi bogati(ji) evropski klub ne bi umešao i preoteo im perspektivnog defanzivca.

Rijad će se na Kamp Nou vratiti sledećeg leta za 3.500.000 evra, pošto je u dogovoru Barselone i Betisa o pozajmici bilo navedeno da španski šampion ima mogućnost da u naredne dve godine vrati marokanskog reprezentativca za 7.000.000 evra. Toliko će i biti plaćeno Betisu, s tim da zeleno-beli Kataloncima treba već sada da plate 3.500.000 evra jer je Rijad ispunio unapred dogovoreni broj nastupa za Andalužane. Betisu "za utehu" ostaje dogovor od 50 odsto od naredne prodaje ovog igrača.

Izabrane vesti

Marokanac je na najbolji način iskoristio povrede u zadnjoj liniji tima Manuela Pelegrinija i nametnuo se kao jedan od najstandardnijih igrača u Betisu tokom prvog dela sezone. Sakupio je 13 nastupa u Primeri, od toga 12 kao starter, i još dva u Kupu kralja. Katalonski Sport piše da su u Barseloni rešili da reaguju nakon što su inostrani klubovi počeli da se raspituju za mladog štopera, tako da će se on narednog leta boriti za mesto u Barseloninom timu. Očekuje se, ipak, da Rijad, koji je u Barselonu došao kao 16-godišnjak iz Majorke, u početku bude zamena za Injiga Martineza, Andreasa Kristensena i Erika Garsiju, mada bi neki od njih mogao i da bude prodat u letnjem prelaznom rokum kao i Žil Kunde koji od dolaska iz Sevilje ima probleme sa povredama i nije uspeo da unese željenu stabilnost u odbranu Barselone.



tagovi

BarselonaBetis

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara