Barselona odbacuje 200.000.000 evra od Pari Sen Žermena

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 13:01

Lamin Jamal na Parku Prinčeva označen kao prva meta za naslednika Kilijana Embapea, ali na Nou Kampu nemaju nameru da se odreknu klupskog dragulja

Pari Sen Žermen je odlučan da smanji nedostatak kvaliteta koji će biti izazvan odlaskom Kilijana Embapea, pa je spremdan da ponudi Barseloni 200.000.000 evra za Lamina Jamala, piše Marka. Ipak, isti izvor navodi da Barselona to odlučno odbacuje, bez obzira što bi finansijski impuls ozbiljno rasteretio klupsku kasu. Sa gledišta Barsinog tima, odlazak buduće velike zvezde kluba bi predstavljao nenadoknadiv gubitak na Nou Kampu.

Uostalom, da nema nameru da prodaje igrača, Barselona je pokazala stavljanjem izlazne klauzule u ugovor igrača od 1.000.000 evra, kako bi sprečila slučaj Nejmar. Sa druge strane, Al Kelaifi je već ostao bez Mesija i Nejmara, a od leta u klubu više neće biti ni Embapea.

Izabrane vesti

Jamal je na Parku Prinčeva izabran kao igrač koji bi trebalo da zameni jednu od najvećih zvezda svetskog fudbala, pa PSŽ ne bi štedeo novac za njegovo dovođenje. Sveci bi na taj način bili akteri i drugog najvećeg transfera u istoriji fudbala, pošto su prvi sa Nejmarom i klauzulom od 222.000.000 evra već postavili.

Parižani su bili prilično direktni. Žorž Mendeš je putovao u Barselonu kako bi direktno razgovarao sa Đoanom Laportom i izvestio ga o spremnosti Pari Sen Žermena, iako je Upravni odbor Barselone već znao da interesvanje postoji. Prema pisanju Marke, iz Barselone su navodno poručili da je Jamal posle Mesija igrač najveće vrednosti koji je izašao iz La Masije i da nemaju nameru da se odreknu.

Takođe, veliki problem bi bilo objasniti navijačima prodaju dragulja. Jamal spada u grupu supertalentovanih igrača Barselone, uz Arauha, Gavija, Pedrija, Kubarsija, Baldea i Fermina, za koje se veruje da bi mogao da zavlada španskim i evropskim fudbalom u narednim godinama, pa bi odlazak bilo koga od njih ozbiljno ugrozio čitav proces.


tagovi

Lamin Džamal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara