Tangi Ndombele (©Reuters)
Tangi Ndombele (©Reuters)

Barselona se okreće staroj želji i jačanju mekanog veznog reda - kreće u lov na Ndombelea

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 16:53

Katalonci sve bliže postizanju dogovora sa Usmanom Dembeleom, izlazna vrata pokazana Felipeu Kutinju

Dok se čeka da Barselonini izaslanici sa Ćavijem slete u najveći grad Katalonije, a potom klupska legenda na Kamp Nou parafira za Blaugranu i preuzme dirigentsku palicu, sportski sektor predano radi. Ljudi zaduženi za sportsku politiku u potrazi su za fizički moćnim igračem na sredini terena, a Barselona se okreće staroj želji.

Svesni su u Barseloni da je ekipa mekana, da joj nedostaje čvrstine… Jedna od opcija katalonskog tima je centralni vezista Totenhema – Tangi Ndombele. Ukoliko Ćavi Ernandez bude aminovao dolazak Ndombelea, drugi put će Barselona krenuti u lov na Francuza. Prvi put je pokušala da ga dovede u periodu kada je nosio dres Liona. Ali, Totenhem je bio konkretniji.

Izabrane vesti

Pevci su otkupili Ndombeleov ugovor od Liona za 60.000.000 evra, Barselona nije bila spremna da izdvoji toliko. Sada kada je Ndombele nezadovoljan ulogom u Totenhemu - to datira još od leta kada je izrazio želju da napusti klub, a čelnici mu spustili rampu – Blaugrana vidi svoju šansu.

Na sve to spominje se da Totenhem posle smene Nuna Espirita Santa i angažovanja Antonija Kontea želi Frenka Kesija, što znači da bi se na sredini terena stvorila još veća gužva. Pretpostavka je da bi glavešine londonskog kluba, verovatno, lakše pustile Francuza da prođe kroz izlazna vrata Vajt Hart Lejna. A, na spisku Barselone se pored Tangi Ndombelea nalaze i vezista Menhengladbaha Denis Zakarija, kao i Bubakar Kamara iz Marselja.

Tangi Ndombele bi na zimu mogao da krene put Barselone i Kamp Noua, a Felipe Kutinjo u suprotnom pravcu – ka Ostrvu. Ali, ne u Totenhem, već kako se ranije spekulisalo – u Njukasl. Sve bliže je odlasku Brazilac, priča se podgrejala pošto je Kumanovim odlaskom Felipe Kutinjo iz startne postave vraćen na klupu.

Holanđaninu je Felipe Kutinjo bio jedan od miljenika. Serđi Barhuan – privremeni trener Katalonaca – je po preuzimanju tima sklonio Brazilca, a jedan od razloga je i oporavak Usmana Dembelea. Francuski krilni napadač se u Kijevu našao na terenu u drugom poluvremenu. Istisnuo je Felipea Kutinja, stavljeno je do znanja Brazilcu koja ga uloga čeka do zime. A, tada se u Barseloni nadaju da će neko preuzeti Kutinjov ugovor i odvesti ga s Kamp Noua.

Usman Dembele je zaigrao posle pet meseci, pružena mu je ruka pomirenja, a guranje u igru bio je znak dobre volje, ali i način da se Francuz omekša. Odbijao je Usman Dembele da produži ugovor sa Blaugranom pod drugačijim uslovima. Nije mu se svidela zamisao sa smanjenjem plate, ali prema poslednjim informacijama koje dopiru sa Pirineja, krilni napadač je pristao i na to. Uskoro bi trebalo da produži vernost Blaugrani, a kako je čovek od stakla, španski gigant neće žuriti sa njegovim povratkom u startnu postavu. Na Balaidosu će, kao i u Kijevu, krenuti sa klupe.



tagovi

Tangi NdombeleBarselonaTotenhemUsman DembeleFelipe Kutinjo

Obaveštavaj me

Barselona
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara