Foto: Reuters
Foto: Reuters

Loše vesti za Barselonu: Aguero van terena najmanje tri meseca

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 21:11

Dužina pauze zavisiće od efekta lečenja srčane aritmije

Duel Barselone i Alavesa završen bez pobednika (1:1) ostao je u senci neprijatne scene u 41. minutu i zdravstvenih problema usled kojih je Serhio Aguero bio prinuđen da napusti teren i bude transportovan u bolnicu usled bola u grudima. Nakon što je napadač Katalonaca podvrgnut kardiološkim testovima dijagnostikovana mu je srčana aritmija, odnosno poremećaj srčanog ritma, a detaljnijim pregledima procenjeno je da će letošnje pojačanje Barselone biti van terena naredna tri meseca.

Mesecima su pristalice Barselone čekale Aguerov debi, te je tri minuta koliko je odigrao Argentinac protiv Valensije izavalo veliku pažnju, a gol u porazu od Reala podgrejao je nade navijača katalonskog tima da bi bivši igrač Mančester Sitija mogao da donese kraj glavobolja na Kamp Nou. Ipak, već na drugom susretu u kojem se našao među starterima Aguero se suočio sa zdravstvenim problemima i novom pauzom.

Izabrane vesti

Barselona je u zvaničnom saopštenju otkrila da centarfora očekuje višemesečna pauza i lečenje, međutim nije poznato kad će se vratiti u pun trenažni porces. Povratak Aguera na teren zavisiće od efikasnosti terapija, a zavisno od procesa oporavka biće poznato da li će Argentinac biti u prilici da tokom proleća pomogne saigračima.

Podsetimo, centarfor je na Nou Kamp stigao prošlog leta kao slobodan igrač, po isteku ugovora sa Sitijem, a zbog povrede lista propustio je početak sezone te je debitovao je tek 17. oktobra protiv Valensije. Do sada je zabeležio pet nastupa u svim takmičenjima i postigao jedan gol, na pomenutom El Klasiku.


tagovi

Serhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara