Lazović (© Reuters)
Lazović (© Reuters)

Bentegodi Lazoviću godi: Dva komada obasjala Veroni put ka opstanku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.01.23. | 20:29

Prvi put od dolaska u Italiju Srbin dvostruki strelac na jednom meču, dovoljnom da se na tabeli obiće Kremoneze – 2:0

Nova godina – nova Verona. Mučila se jesenas, nikog nije mogla da pobedi, onda je pre pet dana pokazala mišiće na gostovanju Torinu (1:1), da bi u premijernom meču na stadionu Bentegodi u 2023. dobila Kremoneze (2:0) i osvetlila stazu ka opstanku, koja je usled razočaravajućih rezultata bila sužena.

Lampu koja je pokazala izlaz iz tunela doneo je Darko Lazović. U prošlom kolu asistencija, u ovom da gola! Da pokaže kako mu je prijala kapitenska uloga, s obzirom da je Migel Veloso drugi put ostao na klupi. Ispostavilo se kao dobra odluka trenera Marka Zafaronija, jer je traka inspirisala 32-godišnjeg Čačanina da odigra jednu od uverljivijih partija u karijeri otkako je stigao u Italiju.

Izabrane vesti

Najpre je na pas Kalona izveo piruetu, a onda posle kontre Džoša Dioga još jednim preciznim hicem razoružao goste iz Lombardije. Ne samo što je dočeko prvenac ove sezone, već je prvi put otkako se takmiči u Seriji A (ovo mu je bila 219 utakmica) bio dvostruki strelac na jednom meču. Izuzetno značajnom, jer je u nekoj vrsti baraža koji je trebalo da pokaže ko ima veće šanse da se spase maltene otpisao direktnog konkurenta i poslao ga na dno tabele, kao jedini tim u ligama petice uz španski Elče koji još ne zna za pobedu.

Ova Veronina je tek druga u sezoni. Prva još od septembarske na istom mestu protiv Sampdorije (2:1), otad je prošlo 11 kola i samo je protiv Torina uspela da se odupre rivalima. Ovacije dok je napuštao teren u 82. minutu svedoče koliko je Darko Lazović prirastao za srce navijačima, znali su i ranije šta Srbin može, mada ih je sad i sam ubedio da je sposoban da rešava napete utakmice. Prethodni fudbaler Verone koji je spakovao dva komada u prvih pola sata bio je Đovani Simeone pre skoro godinu i po protiv Juventusa.

Koliko je domaćin bio motivisan pokazuje podatak da je do 30. minuta četiri puta šutirao ka Marku Karnesekiju. Posle Lazovićeve presude sve je bilo lakše, pa je realtivno lako priveo meč kraju i sad ima isto bodova kao Sampdorija (po devet). Jeste Specija odmakla (15), ali sa ovakvim Lazovićem (ako ne ode u međuvremenu u Moncu ili Torino) i raspoloženim ostatkom tima za koji je do 66. minuta igrao i drugi Srbin, Ivan Ilić, šanse za opstanak rastu.

Kremonezeove se mere procentima. Otkako je Serija A vratila format sa 20 timova u takimičenju (2004) samo jednom se desilo da prvi deo prvenstva neki tim završi prvi deo prvenstva bez pobede. Beše to upravo Verona (2015/16). Kremoneze ima još susrete sa Moncom i Bolonjom da izbegne dopisivanje na neslavnu listu, ali teško je očekivati da sa ovakvim pristupom ugrozi konkurente u borbi za opstanak.

SERIJA A – 17. KOLO

Subota

Fiorentina - Sasuolo 2:1 (0:0)

/Saponara 48, Gonzales 90+1p - Berardi 57p/

Juventus - Udineze 1:0 (0:0)

/Danilo 86/

Monca - Inter 2:2

/Ćurija 11, Damfris 90+3AG - Darmijan 10, Martinez 22/

Nedelja

Salernitana - Torino 1:1 (0:1)

/Viljena 49 - Sanabrija 39/

Lacio - Empoli 2:2 (1:0)

/Anderson 2, Zakanji 54 - Kaputo 83, Marin 90+4/

Specija - Leće 0:0

Sampdorija – Napoli 0:2 (0:1)

/Osimen 19, Elmas 82 pen/

Milan - Roma 2:2 (1:0)

/Kalulu 30, Pobega 77 - Ibanjez 87, Ejbraham 90+3/

Ponedeljak

Verona – Kremoneze 2:0 (2:0)

/Lazović 9, 26/


20.45: (3,60) Bolonja (3,40) Atalanta (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KremonezeVeronaDarko LazovićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara