Dok čekaju Pistolera, navijači Nasionala mogli bi noćas da se raduju novom trofeju (©AFP)
Dok čekaju Pistolera, navijači Nasionala mogli bi noćas da se raduju novom trofeju (©AFP)

Bitka za trofej na Sentenariju: Navijači Nasionala u ekstazi posle dolaska Suareza

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 23:05

Urugvaj – Torneo Intermedio, finale plej-ofa: Liverpul u gradskom derbiju Montevidea udara noćas (01.00) na slavni klub za koji će uskoro zaigrati nekadašnji napadač Ajaksa, Liverpula, Barselone i madridskog Atletika. Pobednik obezbeđuje mesto u Kopa Sudamerikani i Superkupu naredne godine

Komplikovani Urugvajci. Kao i većina zemalja na tlu Južne i Centralne Amerike igraju se dva šampionata godišnje – Apertura i Klausura, a između njih u ovoj južnoameričkoj državi igra se Torneo Intermedio, turnir u kojima su najboljih 16 klubova u ligi podeljeni u dve grupe sa po osam klubova. Ligaški deo je završen, igrao se jednokružni sistem sa sedam kola, a najbolji su bili Liverpul i Nasional koji će noćas (01.00) na kultnom stadionu Sentenario da biju bitku za pehar u ovom takmičenju.

Pobednik, ukoliko ne izbori kroz dva prvenstva plasman u Kopa Libertadores, osiguraće Kopa Sudamerikanu, drugorangirano takmičenje na tlu Južne Amerike, kao i učešće u Superkupu Urugvaja 2023. godine. Torneo Intermedio je vraćen u kalendar posle jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom korona virusom. Počeo je 10. juna, a noćas se igra meč za šampiona.

Izabrane vesti

Liverpul je zbog bolje gol-razlike za jedan pogodak bio prvi ispred Vonderersa u Grupi A, tri boda je imao više od velikana Penjarola. Nasional je bio ubedljiv u Grupi B sa 19 bodova od mogućuih 21. Samo jedan gol su primili plavo-beli za 630 minuta. Navijači slavnog klua iz Montevidea su u euforiji, pošto je najbolji urugvajski igrač u ovom veku, Luis Suarez, obelodanio da se vraća u klub iz koga se pre 17 godina otisnuo u Holandiju, u redove Groningena, a posle toga je napravio impresivnu karijeru u Ajaksu, Liverpulu, Barseloni i madridskom Atletiku.

01.00: (3,20) Liverpul (3,20) Nasional (2,20)

On će biti veliko pojačanje za Nasional u narednoj sezoni urugvajske Klausure. Njemu je istekao dvogodišnji ugovor sa Atletikom, pa se vratio u otadžbinu kako bi što spremnije dočekao Mundijal u Kataru u novembru. To će mu biti verovatno poslednje veliko takmičenje u plavo-belom dresu.

U iščekivanju dolaska Suareza, navijači Nasionala najveće nade polažu u granitnu odbranu, dok će za golova biti zadužen raspucani Argentinac Emanuel Giljoti, strelac sedam golova na 17 utakmica ove godine. Na poslednja dva meča je vremešni napadač tri puta zatresao mreže Boston Rivera i Serita.

Najbolji igrač Liverpula je vezista Alan Medina. On je ove godine postigao osam pogodaka na 19 mečeva, a tri puta se upisao u listu strelaca na prethodna četiri meča.

Ove godine u sudaru timova iz Montevidea nije bilo pogodaka krajem februara u Aperturi. U prethodna dva međusobna meča nije bilo pobednika. Kvota u Mozzartu da će noćas da bude tip 0-2 gola je 1,76.

URUGAVAJ – TORNEO INTERMEDIO, PLEJ-OF – FINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

01.00: (3,20) Liverpul (3,20) Nasional (2,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Urugvaj 1NasionalLiverpul MontevideoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara