©Reuters
©Reuters

Priča kojoj je bilo nemoguće reći ne: Fudbalska romantika u režiji Luisa Suareza

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 00:47

Čuveni napadač se vratio na mesto sa kojeg je pre 17 godina počeo impresivan put

Pod pritiskom materijalnih vrednosti, u poteri za novcem i slavom, fudbaleri širom sveta kao krajnje odredište u karijerama uglavnom imaju klubove najkvalitetnijih liga. Međutim da saldo na bankovnom računu na koncu bogatih biografija nije jedina satisfakcija, kao i da fudbalska romantika još nije iščezla potvrđuju brojni igrači koji su se nakon impresivnih uspeha krug zatvarali odlukom da poslednje redove ispišu na mestima sa kojih su i počeli.

Poslednji u nizu je Luis Suarez, urugvajski napadač koji je na svom Tviter nalogu potvrdio povratak u Nasional. Golgeter slobodan u pronalasku nove sredine nakon isteka ugovora sa Atletiko Madridom, odlučio je da se posle 16 godina vrati u Montevideo i da se na svojevrsan način oduži klubu za koji je 2005. godine upisao seniorski debi i iz kojeg je napravio iskorak ka Evropi.

Izabrane vesti

"Bilo je nemoguće reći ne ovakvoj prilici. Nadam se da će poslednji detalji uskoro biti rešeni kako bi posao što pre bio ozvaničen", rekao je Suarez.

Podsetimo, Suarez je iz Nasionala leta 2006. prešao u Groningen, a samo sezonu kasnije kupio ga je Ajaks čije je boje branio do prelaska u Liverpul 2011. godine. Zrele fudbalske dane proveo je u Primeri gde je igrao za Barselonu i Atletiko Madrid, a u dresu Katalonaca ostvario je najviše uspeha među kojima su i Liga šampiona, pet titula prvaka Španije i četiri kupa.





tagovi

Luis SuarezNasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara