(©Reuters)
(©Reuters)

Bliži se kraj plaćenog odmora: Sarija čekaju 2.500.000 i novi klub

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 09:51

Itailjanski strateg pred novim izborom

Uprkos činjenici da se Juventus njegovih usluga odrekao u avgustu 2020. godine Mauricio Sari još je na platnom spisku torinskog kluba što mu omogućava komfor da do kraja aktuelne sezone u miru razmisli o daljim koracima.

Naime, iskusni italijanski strateg sa Starom damom ima sporazum do 2022. težak 6.500.000 evra godišnje, ali je ugovorom predviđena klauzula po kojoj Juventus može da raskine saradnju na leto 2021. godine uz obeštećenje od 2.500.000 evra. Imajući u vidu da bi šampion Italije uz pomoć ove stavke uštedeo značajna sredstva jasno je da će konačni rastanak uslediti u mesecima pred nama, a izvesni rasplet povod je klubovima koji razmatraju promene na klupi da u obzir uzmu bivšeg trenera Čelsija, Napolija i Empolija.

Izabrane vesti

Jedna od opcija koje se ovih dana pominju u italijanskim medijima jeste povratak u rodni Napulj, s obzirom na to da Đenaro Gatuzo krcka poslednji deo kredita na stadionu Dijego Armando Maradona. Sari je Napoli napustio leta 2018. godine, posle tri sezone rada, nakon što je prvenstvo završio kao vecešampion, iza Juventusa.

Tokom Sarijevog mandata Napoli je izgledao vrlo dobro o čemu najbolje svedoče rezultati i činjenica da je konstantno bio konkurent za visok plasman u Seriji A, te ne čudi da je prva opcija Aurelija de Laurentisa za naslednika Gatuza, čiji je rad pod lupom nakon eliminacije iz Lige Evrope, s obzirom na to da Napoli ne brilijra ni u šampionatu gde se nalazi na deobi šestog mesta sa Laciom uz 43 osvojena boda.

Sari od odlaska iz Napulja sa Čelsijem osvojio trofej Lige Evrope 2019, a godinu dana kasnije je sa Juventusom se popeo na italijanski tron i kao 61-godišnjak postao najstariji trener u istoriji Serije A koji je osvojio "skudeto". Ipak, eliminacija u Ligi šampiona od Liona prethodne sezone bila je povod da bude "sklonjen" sa klupe.

Kao konkurent Napoliju za angažman Sarija pominje se i Fjorentina koja je u očiglednoj krizi i sa 25 osvojenih bodova na samo sedam koraka je od zone ispadanja. Tim Ćezarea Prandelija u poslednjih pet kola upisao je samo jednu pobedu, te je gotovo sigurno da do produžetka saradnje koja ističe na kraju sezone neće doći. U italijanskim medijima pojavila se čak i informacija da je Sari već imao sastanak sa direktorima tima iz Firence, ali su klub i trener demantovali takve tvrdnje.

Ranije je interesovanje za iskusnog trenera iskazala i Roma međutim odlazak u Rim u ovom trenutku je najmanje realna opcija, iako je Sari rešen da novo uhlebljenje pre potraži na Apeninima nego u inostranstvu.


tagovi

Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara