Da se svi mečevi igraju u Napulju, Gatuzov tim bi bio kandidat za „skudeto“

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 19:56

Sigurno i prilično laganos slavlje protiv Beneventa - 2:0

Jedno lice u Napulju, sasvim drugo kada se mečevi igraju na strani. Ekipa Đenara Gatuza je nastavila odličan niz partija i rezultata na svom terenu, vezavši četvrto uzastopno slavlje u Seriji A na stadionu Dijego Armando Maradona. Ovoga puta, bez ikakvih problema, srušen je Benevento, čime se sastav Đenara Gatuza probio do šeste pozicije na tabeli - 2:0 (1:0).

Da su bolje igrali na strani u dosadašnjem toku sezone, Napolitanci bi možda bili u situaciji da se umešaju u borbu za „skudeto“, ali će u svakom slučaju morati da promene učinak i ukoliko žele da se ozbiljno bore za plasman u Ligu šampiona. U ovom trenutku, Gatuzova ekipa u svim takmičenjima ima šest vezanih poraza u gostima, a taj negativan niz će pokušati da prekine u sredu u Ređo Emiliji, kada gostuje Sasuolu.

Izabrane vesti

Večeras je sve išlo baš pod konac domaćinu. Apsolutna kontrola lopte omogućila je Gatuzovom timu da kontinuirano traži propust u protivničkoj defanzivi i konačno je to iskoristila u 34. minutu. Tada se lukavo iza leđa odbrane Beneventa uvukao Dris Mertans i upućenu loptu sa levog boka poslao iza leđa skamenjenog Lorenca Mantipa. Samo tri munuta kasnije poništen je sjajan gol Pjotra Zjelinskog zbog činjenice da su su golmana gostiju ometali Mertens i Insinje. Napoli je već tada mogao da reši čitva posao, ali je to odloženo za sredinu drugog poluvremena.

Intezitet napada Gatuzovog tima nije opadao ni u drugom poluvremenu, a onda se razvio opasan napad domaćina koji je u pogodak u 66. minutu, posle centaršuta Insinjea, pretvorio Mateo Politano.

Taman što se vratio u tim Kalidu Kulibali je zadao novu glavobolju Gatuzu, s obzirom da je u 81. minutu potpuno bespotrebno zaradio drugi žuti karton. Nikola Maksimović je upravo zbog njegovog povratka na teren morao na klupu za rezervne igračem ali je izvesno da će već u sredu ponovo biti u startnoj postavi Napolija.

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Specija - Parma 2:2 (0:2)

/Gijasi 52, 72 - Karamo 17, Ernani 25/

Bolonja - Lacio 2:0 (1:0)

/Mbaje 19, Sansone 14/

Verona - Juventus 1:1 (0:0)

/Barak 77 - Ronaldo 49/

Nedelja

Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Malinovski 40, Gosens 70/

Krotone - Kaljari 0:2 (0:2)

/Pavoleti 56, Žoao Pedro 60 penal/

Inter - Đenova 3:0 (1:0)

/Lukaku 1, Darmijan 69, Sančez 77/

Udineze - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Nestorovski 86/

2:0 (1:0)

/Mertens 34, Politano 66/

20.45: (2,45) Roma (3,40) Milan (2,85)

Odloženo

Torino - Sasuolo

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dris MertensMateo Politano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara