Dario Benedeto (©AFP)
Dario Benedeto (©AFP)

Bokina računica - osam pobeda donosi titulu

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.09.22. | 23:05

Prvu od njih će tražiti u noći između ponedeljka i utorka, od 23.55 časova protiv Urakana

Od kako je eliminisana iz Kopa Libertadores, Boka Juniors je sve svoje snage preusmerila na nacionalno prvenstvo. Smenom trenera Sebastijana Batalje i angažovanjem još jedne klupske legend Uga Ibare, Đenovljani su postepeno napredovali, sve do poslednjih pet utakmica, kada je usledio nagli skok na tabeli Primere. Štaviše, začetak napretka dogodio se još u 12. kolu pobedom nad Platenseom, od tada Boka zabeležila niz od osam mečeva bez poraza, sa šest ostvarenih pobeda i dva remija. Taj niz pokušaće da nastavi u noći između ponedeljka i utorka, 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će na Bombonjeri da gostuje Urakan.

Tako je u određenom trenutku, uveliko otpisan tim iz La Boke, ponovo u potpunosti postao konkurentan u borbi za titulu. Sada sa 35 osvojenih bodova, zauzima treće mesto na tabeli, sa samo bodom zaostatka za vodećom Himnasijom iz La Plate. Pored toga, tim sa Bombonjere plasirao se u četvrtfinale Kopa Argentine. Ipak, do kraja prvenstva preostalo je još sedam kola, a početna tačka raspleta oko borbe za tron, u kojoj učestvuje čak osam klubova, lako može biti noćašnji okršaj između Boke Juniors i Urakana, koji je posle više od decenije ponovo u konkurenciji za naslov prvaka.

Izabrane vesti

Pre nešto više od nedelju dana, u najvećem argentinskom klasiku, Đenovljani su se pred svojim navijačima suočili sa River Plejtom i supeli da slave minimalnom pobedom. Utakmica je bila veoma izjednačena, ali su Milioneri imali presedan u posedu lošpte sa više od 62 odsto vremena. Uprkos svemu, Boka Juniors je postigla pobedonosni gol u 65. minutu, posle centaršuta iz kornera, a Dario Benedeto je udarcem glavom rasplamtao krcate tribune Bombonjere.

Urakan je bio jedno od velikih iznenađenja ovog izdanja argentinskog šampionata, tim iz Parke Patrisiosa već duže vreme uspeva da se održi na visokim pozicijama i ostavio je mnoge sjajne timove iza sebe. Tako je u 19. kola četa Dijega Dabocea osvojila 33 boda i za sada se nalazi na petom mestu, sa samo tri boda zaostatka za vodećim Vukovima iz La Plate. Njihova dosadašnja kampanja broji osam pobeda, devet remija i dva poraza. Sa 23 postignuta i 14 primljenih golova u 19 mečeva, Urakan spada u kategoriju najuravnoteženijih klubova između napada i odbrane i njihova pozitivna gol razlika od +9 dokazuje ovu tvrdnju.

23.55: (2,45) Boka Juniors (2,85) Urakan (3,40)

El Globito je poslednju pobedu izvojevao pre dva kola na svom stadionu "Tomas Adolfo Duko", kada je sa 2:0 savladao Sentral Kordobu. Franko Kristaldo je bio glavni igrač meča, kada je dva puta pogodio mrežu, oba puta iz penala. Urakan je već u narednom kolu gostovaop u severnom Ajresu ekipe Tigrea, sa kojom je remizirao 1:1.

U poslednjem kolu Argentinske profesionalne lige, Urakan je u meču u kojem se očekivalo mnogo više, ugostio komšijski Barakas Sentral i ponovo remizirao rezultatom 1:1. I pored sjajne igre Globita, gosti su na kraju prvog dela igre imali minimalnu prednost golom Fakunda Matera. Domaći tim je do kraja susreta uspeo da izjednači, golom Lukasa Merola, ali ne i da učini više od toga, što ga je spustilo za čak tri mesta na tabeli.

Ovaj duel po svemu obećava da će biti jedan od najboljih u trenutnom kolu, samim tim jer je ovo direktna borba za plasman na čelo tabele. Uz to, Urakan je neporažen od 11. kola, ali četiri utakmice nije pobedio u gostima. Sa druge strane, slična situacija, Boka Juniors ne zna kako je izgubiti devet mečeva i zaostaje samo bod za liderom.

Poslednji obračun Boke i Urakana, dogodio se 6. marta u sklopu Liga Kupa, kada je na istom ovo stadionu, El Globo kao gost, minimalnom pobedom odneo sva tri boda. Bio je to tada jedini poraz Đenovljana, koji su na kraju po drugi put osvojili titulu Liga Kupa. Sa druge strene, bila je to prva pobeda Urakana nad ovim rivalom još od 2014. godine i posle 10 međusobnih duela.

(Piše; Đorđe RADONJIĆ)

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

ARGENTINA 1 – 20. KOLO

Subota

Barakas Central – Godoj Kruz 3:1 (1:0)

/Sepulvde 45+4, Rodrigez 55ag, Glabi 65 – Oheda 62pen/

Nedelja

Njuels Old Bojs – Sarmijento 0:1 (0:0)

/Arismendi 58/

Tigre – Velez Sarsfild 2:0 (2:0)

/Armoa 6, Kolidio 22/

San Lorenco – River Plejt 0:1 (0:1)

/Mamana 40/

Banfild – Lanus 1:2 (0:1)

/Čavez 89 – Kabral 45+2, Orozko 85/

Ponedeljak

Platense – Rasing Klub 0:1 (0:0)

/Romero 59/

Taljeres Kordoba – Kolon Santa Fe 2:0 (2:0)

/Garo 21, 45+7/

Arsenal Sarandi - Aldosivi U TOKU

23.55: (2,45) Boka Juniors (2,85) Urakan (3,40)

23.55: (2,30) Union Santa Fe (3,10) Independijente (3,25)

Utorak

02.30: (2,20) Argentinos Juniors (3,05) Atletiko Tukuman (3,70)

02.30: (1,90) Estudijantes (3,40) Defensa i Hustisija (4,30)

23.00: (2,25) Patronato (3,15) Rosario (3,45)

Sreda

01.30: (2,65) Kordoba Santijago (3,10) Himnasija La Plata (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Boka juniorsUrakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara