Vil Stil (©Reuters)
Vil Stil (©Reuters)

'Trener bez licence' otišao iz Remsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 17:17

Vil Stil više neće voditi klub sa severa Francuske

Sredinom prošle sezone u centru pažnje fudbalske javnosti našao se 30-godišnji Vil Stil, najmlađi trener u najboljim ligama Evrope i momak koji je od debija na klupi Remsa nanizao 14 utakmica bez poraza zu svim takmičenjima. Sve to bez Uefine PRO trenerske licence zbog čega je klub morao da plaća kaznu od 25.000 evra za svaku utakmicu koju je mladi Belgijanac vodio. Tako je bilo do sredine marta 2023, ali znali su u Remsu zašto to rade. Vil Stil je sjajno vodio ekipu i sa 19 mečeva zaredom bez poraza u Ligi 1 postavio rekord francuskog prvenstva.

Pomogao je Stil Remsu da ostane u prvoligaškom društvu, a i u finišu tekuće sezone ekipa je na 11. poziciji, na kojoj je završila prošlu. Ipak, tri utakmice pre kraja klub je objavio da se rastao sa mladim Belgijancem, na čiju je trenersku karijeru veliki uticaj imala čuvena kompjuterska igra "Fudbal menadžer".

Izabrane vesti

Rems u saopštenju navodi da će ekipu sledeće sezone voditi drugi trener, te da su zbog toga Vil Stil i njegov mlađi brat Nikolas već danas napustili svoje pozicije. Takav epilog mogao bi da znači i da su se braća dogovorila sa Sanderlendom, pošto se u februaru pominjalo da bi Vil Stil mogao da preuzme Crne mačke sledeće sezone, a on sam je izjavio da ne bi imao problem da vodi klub iz Čempionšipa jer je u pitanju ambiciozan projekat.

Kolo pre kraja engleskog drugoligaškog karavana Sanderlend je 15. na tabeli, bez briga oko opstanka.


tagovi

RemsVil StilLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara