Sebastijan Vilja (Reuters)
Sebastijan Vilja (Reuters)

Bokina rutina protiv Defense i najbolji meč u Bataljinom mandatu: Sa Rasingom za finale Liga kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 04:57

Vilja i Ramirez doneli trijumf domaćinu na Bombonjeri

Zamenio je 17. avgusta prošle godine Sebastijan Batalja Migela Anhela Rusoa na klupi Boke Juniors, od tada 42 puta vodio ekipu, koja je večeras u četvrtfinalu Liga kupa Argentine odigrala najbolju partiju otkada je on preuzeo kormilo. Rezultat 2:0 protiv Defensa i Hustisije možda to ne potvrđuje, ali Boka je rutinski preslišala izabranike Sebastijana Bekasesea i zakazala polufinalni okršaj protiv Rasinga.

Biće duel sa velikanom popriličan izazov za Đenovljane koji će morati da igraju protiv nekih poznatih lica. Nekadašnji fudbaler Boke Fernando Gago sa klupe predvodi Rasing za koji igra Edvin Kardona, takođe nekadašnja uzdanica giganta iz Buenos Ajresa.

Izabrane vesti

Utakmica u Bueons Ajresu imala je zanimljivu uvertir pošto je pravu zbrku izazvao predsednik Defense, zahtevajući da njegov tim igra dan kasnije, u noći između srede i četvrtka. Organizatori mu nisu izašli u susret, te je Dijego Leme je bio besan jer njegovi igrači imaju dan manje za odmor od Bokinih. Međutim, teško da je Boka sve vreme dominirala isključivo zahvaljujući činjenici da je imala dan više za relaksaciju.

Nametnula je Boka svoj ritam igre u oba poluvremena, mislila da je povela kada je Giljermo Fernandez zatresao mrežu, ali nije mnogo tugovala zbog poništenog gola u 34. minutu. Već pred kraj prvog dela Sebastijan Vilja je pokazao koliko je nezgodan po levoj strani - ušao je u šesnaesterac gde je iz prvog kontakta dobio prednost u odnosu na čuvara, pa lukavo gađao bliži ugao.

Limitirala je domaća ekipa protivnika na po jedan udarac u okvir gola u oba poluvremena, a kako je slabo bilo opasnosti pred njenim golom, mogla je mirne glave da prebaci fokus na protivničku trećinu. Huan Ramirez je u 74. minutu zamenio Eduarda Salvija, a samo četiri minuta kasnije iskusni vezista je duplirao prednost Boke i otklonio bilo kakvu nedoumicu oko drugog polufinaliste.

Velikan sa Bombonjere je potvrdio vrhunsku formu koja ga krasi od starta maja. Prvi put od starta 2022. godine vezao je četiri pobede i četvrti put savladao Defensu u minulih pet međusobnih okršaja.

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE

Sreda

Rasing klub - Aldosivi 5:0 (2:0)

/Alkaraz 3, 22, Kopeti 47, 57, Korea 78/

Boka Juniors - Defensa i Hustisija 2:0 (1:0)

/Vilja 41, Ramirez 78/

Četvrtak

00.15: (2,25) Estudijantes (3,05) Argentinos Juniors (3,25)

02.30: (1,48) River Plejt (4,00) Tigre (6,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Boka juniorsDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara