Trening Brazila u Torinu (©Reuters)
Trening Brazila u Torinu (©Reuters)

Brazil se sprema da nas napadne sa četvoricom, Nejmar iza špica

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 10:12

Tite promešao karte i prvi put od okupljanja zatvorio trening za javnost

Još samo šest dana ostalo je do duela Srbije i Brazila u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru. Orlovi se u Bahreinu privikavaju na zalivsku klimu, gde će danas od 16.30 igrati protiv domaće selekcije prijateljski meč (TV Nova S), dok su petostruki svetski prvaci izabrali da Mundijal dočekaju bez dodatne provere.

Titeova selekcija priprema se u Torinu, a u četvrtak uveče prvi put posle tri dana selektor Brazila je zatvorio treninge za javnost. Predstavnicima medija bilo je dozvoljeno da prisustvuju samo 15 minuta, posle čega su morali da napuste tribine terena u Juventusovom sportskom centru. Pojedinima je i to bilo dovoljno da zaključe šta se sprema...

Izabrane vesti

Pre nego što je prešao na uigravanje taktičkih zamisli i prekida, Tite je podelio igrače u dva tima. Kao i dosad - vrlo ofanzivna. Po zaključcima Globovog izveštača, Brazil će napasti Srbiju sa četvoricom, s tim da će Nejmar igrati iza špica - Gabrijela Žesusa ili Rišarlisona.

U Nejmarovoj i Žesusovoj ekipi na krilima su bili Vinisijus Žunior i Rafinja, dok je iza Rišarlisona delovao Rodrigo, a po bokovima Gabrijel Martineli i Antoni. Kasnije je umeto Žesusa zaigrao Flamengov Pedro.

Po navodima Brazilaca, Tite je prethodnih dana dosta pažnje posvećivao defanzivi, očigledno svestan da su srpski napadači u odličnoj formi. Posebno se ističe da opasnost preti od Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

Što se tiče sinoćnjeg treninga u Torinu, ekipe koje su igrale jedna protiv druge izgledale su ovako, obe u formaciji 4-2-3-1:

Ederson - Danilo, Eder Militao, Tijago Silva, Aleks Teljes - Fabinjo, Fred (Bruno Gimaraes) - Rafinja, Nejmar, Vinisijus Žunior - Gabrijel Žesus (Pedro);

Alison - Dani Alves, Markinjos, Bremer, Aleks Sandro - Kasemiro, Lukas Paketa (Everton Ribeiro) - Antoni, Rodrigo, Gabrijel Martineli - Rišarlison.

Jasno je da će startna postava protiv Srbije biti kombinacija ova dva sastava, a napinje novinar Globa i da je Lukas Paketa prethodnih dana bio na poziciji levog krila, ali je u ovakvoj postavci imao ulogu centralnog veziste, koju je podelio sa Evertonom Ribeirom iz Flamenga.

Dobro je poznato da je Brazil ponovo među glavnim favoritima za trofej, koji je peti put u svojoj istoriji osvojio pre, već, 20 godina. Sigurno će im među najvećim rivalima u borbi za tron biti večiti rival Argentina, ali i reprezentativci Srbije prepuni samopouzdanja stižu u Katar. Upravo bi meč sa Orlovima mogao da nagovesti da li je Brazil spreman za najveće domete. Kao i da li je vreme da Srbija napravi nešto veliko.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaNejmarKatar2022Tite

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara