Nadamo se novom slavlju Brazilaca
Nadamo se novom slavlju Brazilaca

Brazilci, verujemo u vaše poštenje! Ni pobeda s dva razlike ne garantuje osminu finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 10:19

U teoriji i kartoni odlučuju u krugu Srbije i Kameruna

Stvorila se slika: pobedimo Švajcarsku i idemo dalje! I verovatno će tako i biti, ali poslednji rezultati u Kataru teraju nas da sitničarimo i budemo oprezni, jer ni tri boda u poslednjem kolu Grupe G ne garantuju Srbiji plasman u osminu finala Mundijala.

I ma koliko suludo zvučala opcija po kojoj će Kamerun da savlada Brazil, nemojmo zaboraviti da je Tite već najavio da će se Afrikancima suprotstaviti sa komplet rezervnim timom, a da je baš tako Francuska sebi dozvolila da izgubi od Tunisa, mada to nikoga nije koštalo pošto je Australija savladala Dansku.

Izabrane vesti

Da ne pominjemo poraz Španije od Japana, mada je Luis Enrike imao “računicu” za onako loše drugo poluvreme, jer je na taj način izbegao baš Brazil u četvrtfinalu.

Brazil objektivno nema razloga za kalkulacije, mada bi teoretski mogao da ispusti prvo mesto, ako Švajcarska savlada Srbiju i usput nadoknadi minus tri u gol-razlici u odnosu na Brazil. Ako bi Selesao izgubio sa 0:1, a Švajcarska – daleko bilo – slavila sa 2:0, opet je Brazil u prednosti jer je do sada dobio samo jedan žuti karton, a četa Murata Jakina tri.

Ti kartoni bi mogli da budu važni i Srbiji, jer čak i ako bismo savladali Švajcarsku sa 2:0, a Kamerun dobio Brazil sa 2:1, bili bismo poravnati na gol-razlici 5:5. Pride, mi smo u prva tri kola dobili pet žutih kartona, Kamerunci tri. Ako bi Kamerun dakle dobio Brazil, nama bar trenutno ne igra ni pobeda od dva gola.

Iskreno sumnjamo da će se Brazil čak i sa rezervistima igrati sa sopstvenim ugledom, ali treba znati na čemu smo, tek da posle ne moramo da brojimo usred utakmice. Sve osim pobede Kameruna značilo bi da Srbije ide dalje samo ako Švajcarsku baci na kolena, bilo kojim rezultatom.

Inače, žuti kartoni se na Mundijalu brišu tek u četvrtfinalu, kako se ne bi desilo da igrači koji ih dobiju u polufinalu propuste konačni obračun za pehar.

ŽUTI KARTONI

Srbija: Nikola Milenković, Luka Jović, Strahinja Pavlović, Nemanja Gudelj, Saša Lukić;

Kamerun: Nikolas Nkulu, Kristijan Basogog, Fai Kolins.

GRUPA G

20.00: (2,75) Srbija (3,20) Švajcarska (2,85)

20.00: (7,75) Kamerun (4,40) Brazil (1,43)



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara