Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Ćavi: Optimista sam oko Dembelea, Feran je spektakularno pojačanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.01.22. | 17:02

„Ne razumem zašto meč sa Majorkom nije odložen“, kaže trener Barselone

Ponovo je Barselona okupirala stranice sportskih medija. Iz više razloga: na jednoj strani je pravi haos oko zaraženih i povređenih igrača, te trener Ćavi na treningu jedva može da sastavi dva tima, sa sve omladincima. A, sa druge strane, stigao je Feran Tores, prvo zimsko pojačanje, dok je Usman Dembele jednom nogom već van kluba, jer je odbio da produži ugovor.

O svemu tome Ćavi je pričao pred španskim novinarima, a povod okupljanja prvog dana nove godine je utakmica sa Majorkom, koja će se igrati sutra na Balearima.

Izabrane vesti

Biranim rečima je trener Barse prokomentarisao dolazak Ferana Toresa.

„Feran je spektakularno pojačanje za nas i kao igrač i kao ličnost. On će nam doneti mnogo, jer može da igra na više pozicija u napadu“.

Ćavi nije odustao ni od Dembelea. I dalje se nada pozitivnom ishodu.

Pregovori su u toku. Nekada su agenti preterano teški. Naša pozicija je jasna i proces traje. I dalje sam optimista što se tiče ostanka Dembelea, veslamo u istom pravcu. Pričao sam ponovo s njim. Nisam razočaran, iako je očigledno da agent ne shvata da je klub u komplikovanoj situaciji. Dali smo dobru ponudu Usmanu, u ekonomskom i sportskom smislu. Smatram da je ovo dobra prilika za njega i da ne bi trebalo da je propusti“.

O Alvaru Morati, za kojeg se piše da je na Ćavijevoj listi želja, trener Barse nije želeo da priča.

Hajde da pričamo samo o igračima koji su ovde. Sve ostalo je hipotetičko. Da pričam o njemu ili drugim igračima neće doneti ništa dobro“.

Istakao je Ćavi i da mu nije jasno zašto utakmica sa Majorkom nije odložena, kad Barsa ne može da računa na ogroman broj igrača.

„Mi smo u neverovatno teškoj situaciji, imamo 17-18 igrača na koji ne mogu da igraju. Smatram da je utakmica morala da bude odložena. Sevilji je meč bio pomeren kada je bila bez trojice Južnoamerikanaca. Eto i u košarci je El Klasiko otkazan. Nema nikakvog smisla da se igra sutra. Situacija je haotična. Meni ništa nije jasno, ovo sve se kosi sa zdravim razumom“, poručio je Ćavi.


tagovi

ĆaviFeran ToresUsman DembeleBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara