Ni Rafinja nije uspeo (©Reuters)
Ni Rafinja nije uspeo (©Reuters)

Ćavi traži jači šut: Mora da smo najneefikasniji tim Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 01:53

Razočaranje u Barseloni, ali ovog puta je bar trener pošteđen kritika

U šutevima dominira, u rezultatima zaostaje. Tako je to kada Barselona ne koristi šanse koje teškom mukom stvara zbog čega je i u subotu uveče prepustila bod Valensiji. Poslednje što je bilo potrebno Ćaviju nakon poraza u Đironi i spekulacija da mu predsednik Đoan Laporta i sportski direktor Deko kroje tim.

Ovog puta doduše niko ne kritikuje Ćavija, jer stvorila je Barsa i više nego dovoljno prilika da pobedi, ali ni Robert Levandovski, a ni ostali asovi katalonskog giganta nisu uspeli da više od jednom umuvaju loptu u protivničku mrežu, pa je na kraju ostalo 1:1.

Izabrane vesti

Poklonili smo dva boda. Imali smo čiste šanse za pobedu. Sa bodom smo nezadovoljni, nedovoljan je“, nervozno je počeo Ćavi posle utakmice.

Ni taj jedan gol nisu morali da prime, ali ne vidi tu Ćavi uzrok poraza.

Gol Valensije je bio naša greška, da, ali moramo da se koncetrišemo na nešto drugo, a to je realizacija. Ne smemo da propuštamo ovakve šanse. Imali smo kontrolu nad utakmicom, mogli smo da povedemo sa 2:0, ali cele sezone promašujemo. Mora da smo najgori tim Evrope kad je u pitanju efikasnost. Desilo nam se protiv Majorke, protiv Granade. Uspeli smo da pobedimo Atletiko, ali i oni su umalo izjednačili. Kad nas je Đirona pobedila imali smo šanse da vodimo sa 2:1 i 3:1. Nismo dobri kada treba da damo gol“.

Ipak, nikoga ne krivi za ovaj neuspeh.

Igrali smo veoma dobar fudbal, ali mnogo smo im toga oprostili i onda se ovako nešto desi. Ali, pobeđivaćemo. Nije sada vreme da se traže krivci, utakmica je bila dobra. Miran sam, razočaran, ali smo na pravom putu“.

Dobro, ali kako popraviti realiztaciju?

Moramo da budemo silovitiji, odlučniji. Moramo da razmišljamo kao da nećemo dobiti drugu šansu, da koristimo ovu koju sada imamo. A ne da mislimo da ćemo napraviti novu“.

A, što se tiče onih kritika o tome da je izgubio autoritet u svlačionici, Deko mu je deo vratio, pošto je pred utakmicu rekao da uprava ima apsolutno poverenje u trenera.

Prošle sezone smo igrali spektakularno i osvojili prvenstvo, a Ćavi je imao hrabtosi da preuzme tim u teškom trenutku. Produžili smo i ugovor, nismo potpisali dugoročni, jer on nije hteo. Mi nemamo nikakve sumnje. Znamo gde želimo da idemo“.

Zašto onda nema rezultata, samo kritika?

Kritike su posledica očekivanja koje ovaj tim stvara. Ovo je kvalitetan tim, samo zbog porveda nismo mogli ni da sastavimo startnih 11. Sa povredom Gavija smo izgubili ključnog igrača. Proradićemo na kraju“, rekao je Deko i ponovio da osim mladog Viktora Rokea Barselona zbog ograničenja u finansijskom fer-pleju neće ovog januara dovoditi druge igrače.

Nećemo da nudimo lažnja očekivanja, a i srećni smo onim što imamo“.



tagovi

ĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara