Feran Tores (©Barcelona)
Feran Tores (©Barcelona)

Ćavijev DreamTeen: Feran Tores za 55.000.000 + 10.000.000, Barsa dobila asa za sve tri napadačke pozicije

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 14:56

Posle Danija Alvesa, još jedno pojačanje za Blaugranu

Tinejdžersko doba završio je još pre pre dve godine, ali kada rezultata nema vadiće se Barselona na mladost. Mada, Feran Tores ima i već dokazan kvalitet, pa bi ovog januara vrlo lako mogao da bude najveće pojačanje posrnulog giganta sa stadiona Kamp Nou.

Toresov transfer iz Mančester Sitija danas je i ozvaničen, a ugovor je potpisan do juna 2027. godine. U isti je ubačena i klauzula po kojoj Toresova sloboda košta okruglo milijardu evra.

Izabrane vesti

Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, ali se još ranije pisali da će Barselona fiksno dati 55.000.000 evra, a još 10.000.000 bi Građani mogli da zarade u bonusima. Od te sume nekih 7.000.000 evra bi trebalo da bude u lako ostvarivim bonusima.

Kako bilo, Tores je predstavljen uz krilaticu “DreamTeen” čime je Barselona želela da aluditra na sve silne talente koje Ćavi Ernandes ima na raspolaganju, od Ansua Fatija, preko Pedrija, sve do Gavija… I sada Toresa, mada je njemu već 21 godina.

Ono što je Ćaviju najbitnije je da može da pokrije sve tri pozicije u špicu što je i dokazao igrajući kao najistureniji napadač za reprezentaciju Španije, ređe i u Mančester Sitiju.

Podsetimo, Tores je drugo jauarsko pojačanje za Barselonu, mada klub tek treba da u budžetu napravi prostora za njegov dolazak, ali verovatno već ima neke ugovorene izlazne transfer kad je Feranov dolazak i zvanično potvrdio. Prvo se Ćavijevom timu pridružio veteran Dani Alves. Ali Tores je prava bomba. I najskuplje španskog pojačanje u istoriji Barselone.


tagovi

Feran ToresZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara