Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Čelsi neće vratiti uloženo, za Lukakua od Arapa može da dobije 50.000.000! Inter i dalje čeka ponudu Junajteda za Onanu

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 01:55

Bepe Marota govorio o aktuelnim temama vezanim za tržište transfera...

Finansijska omča steže Inter i ne popušta. Prethodnih godina su mnogi prvotimci prošli kroz izlazna vrata stadiona Đuzepe Meaca, nije milanski klub imao previše izbora ni prostora za manevar. Kupovna moć mu je opala, više nije u stanju da se rve sa platežno najmoćnijim evropskim klubovima i često je primoran da prodaje najbolje igrače. Ili po isteku ugovora odlaze za džabe. 

Neće se ni ovo lete preterano razlikovati, Milan Škrinijar se oprostio od Nerazura, a poprilično izvesno je da Romeluu Lukakuu želja neće biti uslišena. Čelsi ga je pre dva leta platio 113.000.000 evra i brže bolje ga poslao nazad u Inter na pozajmicu. Belgijanac se nije snašao na Stamford Bridžu, izrazio je želju da ostane, no malo je verovatan takav ishod. 

Izabrane vesti

Big Romu je istekla pozajmica, sada je sve na budućem treneru Maurisiju Poketinu. Ako mu se uklapa u sistem - ostaće u Londonu. U suprotnom, gledaće londonski Plavci da ga se ratosiljaju, uštede na plati i zarade na transferu. Otplatiti ga neće, uloženi novac neće moći da povrate. Nerazuri tu nemaju šta da traže, nisu u stanju da pariraju klubovima sa Bliskog istoka za koje Bepe Marota očekuje da će izaći sa ponudom. 

Iduće sezone na Đuzepe Meaci navijači, sva je prilika, neće gledati La-Lu tandem, a moguće ni golmana Andrea Onanu. Mada, i dalje Junajted nije izašao sa zvaničnom ponudom pred Inter... 

“Čelsi će oko Lukakua prvo morati da proceni da li je funkcionalan za njihov projekat. Ako nije, da naprave strategiju. Jasno je da ga ne mogu plasirati na tržište i očekivati neverovatne cifre. Možda neće biti iznenađenje ako ga prodaju u Arabiju za oko 50.000.000 evra, ali to je daleko od onih 115.000.000 evra za koliko su ga kupili pre dve godine. Onana? Ne, zvanična ponuda Mančester junajteda još nije stigla”, rekao je Bepe Marota

Interov generalni direktor je na temu Marcela Brozovića i njegove transfer-sage u Al Nasr odgovornost prebacio na Hrvata. 

“Kao što uvek kažem, igrač je taj koji odlučuje o svojoj budućnosti, a ne klub. Inter nije primoran da ga proda, ali moramo da uzmemo u obzir mogućnosti na tržištu. Mislim da je najveći problem oko visine ugovora koji mu je ponuđen. Spremni smo na pregovore, ali ako se situacija ne reši uskoro, povući ćemo ga sa tržišta”. 

Iako je Sesar Aspilikueta bio viđen kao novo pojačanje Nerazura, karijeru će nastaviti u Atletiko Madridu. Primamljivija mu je opcija bila da igra u domovini i Marota nema šta da mu zameri što je odabrao Španiju. Zvanično nije, ali je vrlo blizu dogovora. Dok ne bude stigao odgovor, nadaće se na Đuzepe Meaci da bi španski bek mogao da se predomisli. 

“Ne krijem da je on igrač koji nam se dopara, jer je takmičar, ima tehničke kvalitete i kulturu pobeđivanja. To su fundamentalne stvari. Jasno je, da je kao Španac, izgleda namamljen da ode u Španiju. On ispravno razmišlja, normalno, poštujemo ga i čekamo njegov odgovor”, zaključio je Bepe Marota.


tagovi

Bepe MarotaRomelu LukakuMarcelo BrozovićAndre OnanaCezar AspilikuetaInterČelsiMančester Junajted

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara