©Reuters
©Reuters

Više ni formalnosti nisu prepreka: Škrinijar napustio Inter, čeka se promocija u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 14:24

Defanzivac posle šest godina napustio Nerazure kao slobodan igrač

Posle šest godina u Interu, Milan Škrinijar je napustio milanski tim i zvaničnim rastankom sa dosadašnjim klubom prišao na korak već najavljivanoj i izvesnoj promociji u Pari Sen Žermenu.

Finansijske muke iz godine u godinu kroje tim Intera koji je prošlog leta bio primnoran da se odrekne Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija, dok ih je limitirani budžet u aktuelnom prelaznom roku primorao da se odreknu upravo Škrinijara.

Izabrane vesti

Slovački štoper i italijanski klub nisu uspeli da pronađu računicu po kojoj bi sarađivali i u budućnosti te je još u jeku minule sezone bilo jasno da će im se putevi ovog leta rastaviti. Brojni evropski klubovi svesni prilike da angažuju odličnog defanzivca bez obeštećenja pokucali su na Škrinijarova vrata, međutim odlučnost Parižana, uz želju Slovaka, brzo su lišili neizvesnosti pitanje narednog koraka 28-godišnjeg štopera.

Tokom prethodnih meseci sada već bivši igrač Intera našao se na listi želja nekolicine klubova iz evropskog krema, a kao glavni konkurenti izdvojili su se Čelsi i Pari Sen Žermen. Želja londonskog kluba, mešutim ispostavila se kao nedovoljna u trci sa šampionom Francuske.

Bio je Pari Sen Žermen do te mere rešen da prigrabi štopera da je Interu početkom godine ponudio i obeštećenje, doduše od simboličnih 10.000.000 evra, ali su Nerazuri odlučili da ostanu dosledni u nameri da igrača ne puste do isteka ugovora.

A ugovor je zvanično istekao danas, sa poslednjim danom juna. Posle šest godina došao je dan za rastanak, te se milanski klub i zvanično oprostio od dosadašnjeg komandanta odbrane.

"Šest sezona punih pobeda i zadovoljstva. Avantura Milana Škrinijara u dresu Intera se završava ovde. Pozdrav i hvala od cele Inter porodice", stoji između ostalog u poruci kluba sa stadiona Đuzepe Meaca.

Najbolji slovački fudbaler tokom šest godina u Italiji osvojio je Seriju A, u sezoni 2020/21, dva Kupa Italije i dva Superkupa Italije, a očekuje se da u narednim danima otvori novo poglavlje promocijom na Parku prinčeva.


tagovi

Milan ŠkrinijarInterPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara