Cezar Aspilikueta (©Reuters)
Cezar Aspilikueta (©Reuters)

Egzodus u Čelsiju se nastavlja: Atletiko ukrao Aspilikuetu Interu iz ruku

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 22:41

Kapiten umesto u Milanu završio u Madridu

Bio je viđen među pojačanjima Intera za ovo leto, na kraju je Cezar Aspilikueta završio u Atletiko Madridu!

Kako javljaju dobro obavešteni mediji iz Engleske i Španije, pre svih madridska Marka, kapiten Čelsija karijeru nastavlja u redovima Rohiblankosa sa kojima je već postigao dogovor o dvogodišnjoj saradnji. On je takođe već praktično završio sporazum sa Čelsijem o tome da bude pušten godinu dana pre isteka ugovora, s tim što će Atletiko umesto obeštećenja platiti određene bonuse u budućnosti, ako se klauzule budu aktivirale, naravno.

Izabrane vesti

Aspilikueta dolazi na izričitu želju Čola Simeonea koji je tražio od uprave da mu dovede Španca čim je shvatio da će ovaj otići sa Stamford Bridža. U jednom trenutku Aspilikueta je zaista bio nadomak prelaska u Inter, ali poziv iz domovine nije mogao da odbije. Pogotovo jer mu je Simeone namenio ozbiljnu minutažu i ulogu kao desni bek i štoper.

Čelsi i Atletiko ovim poslom potvrđuju da među njima postoji dugogodišnji odličan poslovni odnos. U poslednje dve sezone iz Atletika su u Čelsi stigli Saul i Žoao Feliks, obojica na pozajmice. Pre njih put Madrida otišao je Alvaro Morata za više od 50.000.000 evra sa sve prvobitnom pozajmicom, a ranije je Dijego Kosta išao tamo-vamo. Prvo je stigao u London iz Madrida za 38.000.000 evra 2014. da bi se četiri godine kasnije vratio nazad za 60.000.000 evra. Pre njega je slično uradio Filipe Luis, dok se naravno pamti i slučaj Tiba Kurtoe koga je Čelsi dao Atletiku kako bi se kalio, a zatim ga otkupio kada je postao jedan od najboljih golmana sveta.

Aspilikueta je osmi fudbaler koji je otišao iz Čelsija posle Kaija Haverca, Matea Kovačića, Kalidua Kulibalija, Eduarda Mendija, Rubena Loftus Čika, Ngola Kantea i Tjemuea Bakajoka od čijih transfera je inkasirano oko 157.000.000 evra bez bonusa. S tim da su Kante i Bakajoko otišli kao slobodni igrači. Pre njih ugovori o pozajmicama istekli su Žoau Feliksu i Denisu Zakariji. Na izlaznim vratima su još Kristijan Pulišić koji će verovatno i Milan kod Loftus Čika, dok je situacija sa Hakimom Zijehom nestabilna. On je pao lekarske preglede pred transfer u Al Nasr zbog problema sa kolenom i zbog toga je kasnije odbio novu ponudu arapskog kluba koja je bila za 40 odsto niža od prvobitne...

Što se tiče dolazaka, Mauricio Poketino dobio je zasad dvojicu napadača – Kristofera Nkunkua i Nikolasa Džeksona.


tagovi

Cezar AspilikuetaLetnji prelazni rok 2023ČelsiAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara