Viktor Osimen (©Reuters)
Viktor Osimen (©Reuters)

Čelsi preko veze pokušava da završi Osimena

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 20:08

Konačno su shvatili šta nedostaje

Otkako je stigao na Stamford Bridž Tod Boli je spucao preko milijardu evra u tim koji i dalje ne može da uradi bilo šta vredno pomena, a jedan od razloga je i taj što ekipa ozbiljno kuburi sa kvalitetom u napadu.

Kristofer Nkunku je više povređen nego što igra, Armando Broja nije ni bio vredan pomena, zato je i otišao, dok Nikolas Džekson još nije taj nivo da može da nosi klub sa najvišim ambicijama.

Izabrane vesti

Izgleda da su u Zapadnom Londonu konačno shvatili da bez napadača svetske klae nema sreće, pa su krenuli u akciju dovođenja Viktora Osimena. Napadač Napolija je posle osvajanja šampionske titule dostigao vrhunac u tom klubu i ova sezona mu je ispresecana povredama, mada i pored toga igra sjajno jer je na 15 ligaških utakmica postigao 11 golova uz tri asistencije, odnosno 13 golova u svim takmičenjima.

On je navodno zainteresovan za dolazak u Čelsi, mada je jasno da će konkurencija za njegov potpis biti ozbiljna jer su već sada u redu Pari Sen Žermen, Arsenal i Mančester Junajted. Zato su u Čelsiju rešili da urade sve kako bi obezbedili Osimenov potpis, zbog čega je u pomoć pritekao Džon Obi Mikel.

Dugogodišnji vezista Čelsija i reprezentativac Nigerije je navodno u stalnom kontaktu sa Osimenom i pokušava da iskoristi svoj uticaj da lobira kako bi Plavci imali veće šanse da dobiju njegove usluge. Obi Mikel je na događaju zvanom Web Summit Qatar čak rekao da obostrano interesovanje postoji i da ”Osimen želi da prati put njegovih sunardonika poput Babajara i Mozesa”.

”Znam da je mnogo klubova zainteresovano za njega, a ja mu šaljem poruke, zovem ga i guram da se transfer u Čelsi dogodi”, citiraju se Džonove izjave.

Nigerijac je krajem prošle godine potpisao novi ugovor sa Napolijem do leta 2026. godine, a navodno sa otkupnom klauzulom između 120.000.000 i 130.000.000 evra i platom od 10.000.000 godišnje. Ako je zaista tako, Čelsi ima jasnu sliku šta mora da uradi kako bi dobio ono što želi.


tagovi

Viktor OsimenČelsiNapoli

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara