Nikolas Džekson (Foto: Reuters)
Nikolas Džekson (Foto: Reuters)

Čelsijev Mister Promašaj inspirisan Benzeminim uspehom: I on je promašivao u Realu, a onda...

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 01:18

"...znate već, osvojio je Zlatnu loptu", izjavio je Senegalac

Mnogi pre njega nisu uspeli, a kako je krenuo, ne deluje da će i Nikolas Džekson 'zalečiti' hroničan problem Čelsija sa centralnim napadačima. Devet meseci posle 37.000.000 evra vrednog transfera iz Viljareala, mladi senegalski napadač bori se kritikama ostrvske javnosti, jer i pored činjenice da je nadomak dvocifrenog broja golova, njegov dosadašnji boravak na Stamford Bridžu obeležili su promašaji.

Čak 14 velikih šansi nije iskoristio visoki centrafor u Premijer ligi ove sezone i po tom parametru četvrti je na listi, zbog čega navijači londonskog kluba sumnjaju da je Džekson rešenje na duže staze, a o trnovitom početku u novoj sredini Senegalac je govorio za 'talkSPORT'.

Izabrane vesti

On je u intervjuu za pomenuti engleski medij izneo svoju 'teoriju' kako mnogi napadači oklevaju dođu u Čelsi zbog duge liste centarfora, koji posle Didijea Drogbe nisu uspeli da ostave dublji trag u zapadnom Londonu.

"Nije lako. Ukoliko se setite svih napadača koji su dolazili ovde, ni vi ne biste želeli da dođete. Ako pomislite na sve te napadače koji su došli i ljudi su za njih rekli kako nisu dovoljno dobro, pomislili biste:'Nema potrebe da dolazim ovde.' Ali naučen sam da izazivam sebe i da ne slušam druge ljude, već da radim ono što je najvažnije za mene, a to je da igram za tim, da tim pobeđuje i da budem u dobrom odnosu sa igračima i trenerom. To mi je najvažnije. Zato sam i došao. Kada sam stigao shvatio sam zašto su im govorili da nisu dovoljno dobri, jer ovo je veliki klub, ali život je takav. Samo moramo da nastavimo da radimo i verujemo u sebe," izjavio je Džekson.

Senegalac priznaje da inspiraciju i olakšanje pronalazi u primeru Karima Benzeme, koji takođe nije imao bajkovit početak u Realu.

"Ponekad odem da spavam gledajući iste video snimke, uvek misleći da je trebalo bolje. Ali kada sam bio mlađi gledao asm Karima Benzemu u Real Madridu. Navijao sam za Real kada sam bio mlad i Benzema je takođe propuštao mnogo šansi. Ali znate već, kasnije je osvojio Zlatnu loptu. Ne kažem da sam na tom nivou, ne mogu sada da budem na tom nivou, ali viđao sam sve ovo kroz šta prolazim ranije i zato nisam zabrinut. Samo pokušavam da se usavršavam svakog dana i da budem tamo gde ćelim da budem", zaključio je napadač Čelsija.

Džekson je od starta sezone na 27 utakmica u svim takmičenjima postigao devet golova, sedam u Premijer ligi i po jedan i Liga i FA kupu. Pride je upisao i tri asistencije.


tagovi

Nikolas DžeksonČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara