Kristofer Enkunku (Foto: Reuters)
Kristofer Enkunku (Foto: Reuters)

Enkunku se opet povredio: Kad? U Čelsiju niko ne zna!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 14:29

Taman što se oporavio, Francuz će morati da novu višenedeljnu pauzu

Ima tih igrača za koje se smatra da bi napravili veći uspeh da ih nisu sputale povrede. Tako nešto moći će za sebe da kaže i Kristofer Enkunku ukoliko ne dosegne predviđane domete. Francuski napadač nikako da veže nekoliko meseci na terenu. Taman što se vratio u tim moraće ponovo na pauzu.

Fudbalska javnost na Ostrvu iznenadila se zdravstvenim biltenom Čelsija, koji je londonski klub objavio uoči utakmice osmine finala FA kupa sa Lidsom, a na kojem se među devetoricom fudbalera našlo ime doskorašnjeg napadača Lajpciga. Ponovo! Četvrti put otkako je letos došao u klub, Enkunku će morati na pauzu u najboljeg slučaju dugu tri nedelje.

Izabrane vesti

Uoči početka sezone Enkunku je doživeo tešku povredu kolena zbog je odsustvovao tri i po meseca, potom je zbog manjka fizičke spreme propustio još mesec i po dana, da bi početkom godine usled problema sa kukom propustio gotovo čitav prvi mesec nove kalendarske godine. I taman što se krajem januara vratio u tim, nepune četiri nedelje kasnije doživeo je novi peh...

U zvaničnom klupskom saopštenju se navodi da će Enkunku morati da odradi medicinska ispitivanja, ali ne i kakve je prirode njegova povreda. Zapravo, na Stamford Bridžu ne znaju ni kako se Francuz uopšte povredio! Enkunku je za vikend u finalu Liga kupa protiv Liverpula ušao sa klupe sredinom drugog poluvremena i računajući produžetke na terenu proveo skoro sat vremena.

"Juče smo saznali da se Enkunku povredio, ali ne znamo kada se povredio", prokomentarisao je Maurisio Poketino na konferenciji za medije uoči okršaja sa Lidsom, dodavši da će na fudbalera poniklog u akademiji Pari Sen Žermena neće moći da računa oko mesec dana:"Moraćemo da vidimo. Tri ili četiri nedelje, nadamo se ne više od toga."

Nova Kristoferova povreda samo će dodatno pojačati potrebu londonskog kluba za dovođenjem novog napadača, jer iako u klubu veruju da ima kvalitet, teško da će Maurisio Poketino moći da se osloni na njega posle brojnih pehova u debitantskoj sezoni u zapadnom Londonu.

"Teško mu je. Gledali smo ga kada je došao, tokom pripremnog perioda, leteo je po terenu dok se nije povredio. Prošlo je osam meseci od tada i on se vratio, ali nije isti igrač kao ranije zbog raznih okolnosti. Zato je ponekad nepravedno kada sudimo nekom igraču", dodao je Poketino.

Enkunku je letos stigao u Čelsi iz Lajpciga za okruglo 60.000.000 evra, ali je do sada odigrao tek deset utakmica i postigao dva gola.


tagovi

ČelsiKristofer Nkunku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara