Fudbaleri Čelsija (©Reuters)
Fudbaleri Čelsija (©Reuters)

Čelsijeva slamka spasa zove se FA kup, bez devetorice na zahuktali Lids

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 10:59

Plavci jedino do trofeja mogu u najstarijem takmičenju na svetu, a večeras (20.30) na Stamford Bridž stiže član Čempionšipa koji je u seriji od devet pobeda

Do plasmana u Evropu i spasa sezone za Čelsi vodi samo trofej u FA kupu. U Premijer ligi je očajan, na 11. mestu, za vikend je poražen od Liverpula posle produžetaka na Vembliju u finalu Liga kupa, a ako Plavci, nekadašnji šampioni Engleske i dvostruki prvaci Evrope, žele da se posle godinu dana pauze opet vrate u međunarodna takmičenja moraju da podignu pehar najstarijem takmičenju na svetu.

To će biti pakleno teško u konkurnciji branioca krune Mančester Sitija, Liverpula, Mančester Junajteda i Njukasla…

Izabrane vesti

Nije se tim iz Londonda usrećio sa Argentincem Maursijom Poketinom kojo bi uskoro mogao da dobije otkaz, mada on veruje da ima poverenje vlasnika. Čelsi je sinonim za propast. Bačene su na stotine miliona evra dolaskom američkog multimiljardera Toda Bolija posle uspešne ere sa ruskim oligarhom Romanom Abramovičem.

Vlasnici su pokazali podršku posle utakmice sa Liverpulom. Tod Boli je poslao lepu poruku. Da li ostajem na klupi Čelsija? To nije u mojim rukama. Imam veoma dobar odnos da vlasnicima i sportskim direktorom. Na njima je da veruju ili ne. To nije odluka trenera”, rekao je nekadašnji menadžer Totenhema i Pari Sen Žermena oko statusa na klupi Plavaca.

20.30: (1,58) Čelsi (4,00) Lids (5,90)

Na Stamford Bridž dolazi večeras (20.30) razgoropađeni Lids koji je vezao devet pobeda u Čempionšipu, pa tim Danijela Farkea maršira ka povratku u elitni rang englеskog fudbala. Čelsi i dalje ima veoma lošu kadrovsku situaciju. Brojne povrede remete planove Poketinu.

Novu је doživeo skupo plaćeni (mada, na Stamford Bridžu su svi preplaćeni) Kristofer Enkunku, letnja akvizicija iz RB Lajpciga. On je propustio dobar deo sezone, prvih 17 mečeva u Premijer ligi zbog problema s kolenom. Taman što se vratio, opet je van stroja i oko mesec dana neće igrati.

Moramo da vidimo i procenimo, ali trenutno je tri li četiri nedelje”, rekao je Poketino o povredi Francuza.

Argentinac je i dalje lišen usluga velikog broja prvotimaca. Osim francuskog napadača van stroja su: Mark Kukurelja, Tijago Silva, Benoa Badjašile, Karni Čukvumeka, Vesli Fofana, Ris Džejms, Romeo Lavija i Lesli Ugočukvu. Tim iz Jorkšira hita ka povratku u Premijer ligu. Pre pet dana je u derbiju kola pobedio Lester, liderа Čempionšipa, na Eland Roudu, pa želi iznenađenje u prestonici.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU ČELSIJA PROTIV LIDSA.

Junajted je pogodila povreda najboljeg igrača i strelca tima, mladog Danca Rasmusa Hejlunda, pa je za vikend poražen od Fulama (1:2) na Old Trafordu, a večeras (20.45) neubedljiva četa Erika тen Haga gostuje Šumarima u Notingemu.

20.45: (3,15) Notingem Forest (3,45) Mančester Junajted (2,25)

Osim Hejlunda van stroja su i Hari Megvajer, Tajrel Malsija, Antoni Marsijal, Lisandro Martinez, Mejson Maunt, Luk Šou i Van Bisaka. Za Forest neće igrati Aino, Boli, Sangare, Tavares i Vud.

Liverpul dobro gura, osvojio je već prvi trofej u poslednjoj sezoni Jirgena Klopa na kormilu, i to Liga kup prethodnog vikenda, a u igri je i za preostala tri trofeja, Premijer ligu, FA kup i Ligu Evrope. Na Enfildu večeras (21.00) na bi trebalo da bude problema protiv Sautemptona, koji posrće ovog meseca u Čempionšipu.

21.00: (1,63) Liverpul (4,00) Sautempton (5,30)

Od osmine finala FA kupa nema ponovljenih utakmica, nego će u slučaju remija posle 90 minuta da se igraju produžeci i eventualno penali.

--------------------------------

Utakmicu Čelsi - Lids možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

FA KUP – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Koventri - Mejdstoun 5:0 (3:0)

/Sims 9, 14, 35, Tavares 88, 90/

Utorak

Bornmut - Lester 0:1 p. p. (0:0, 0:0)

/Fatavu 105/

Blekbern - Njukasl 3:4 posle penala (1:1, 0:0)

/Šmodiš 79 – Gordon 71/

Luton - Mančester Siti 2:6 (1:3)

/Klark 45, 52 - Haland 3, 18, 40, 55, 58, Kovačić 72/

Sreda

20.30: (1,58) Čelsi (4,00) Lids (5,90)

20.45: (3,15) Notingem Forest (3,45) Mančester Junajted (2,25)

20.45: (2,65) Vulverhempton (3,25) Brajton (2,75)

21.00: (1,63) Liverpul (4,00) Sautempton (5,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ČelsiMančester JunajtedLiverpulFA kupLids Junajtedlids

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara