Maurisio Poketino (Reuters)
Maurisio Poketino (Reuters)

Nevil: Borba Klopovih klinaca protiv promašaja od milijardu evra; Poketino: Nije fer tako pričati

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 22:30

Trener Čelsija stao u odbranu svojih pulena

Čelsi je bio nadomak trofeja u Liga kupu, na kraju ga je osvojio Liverpul zahvaljujući golu Virdžila Van Dajka iz 118. minuta. Može samo da se nagađa da li bi Liverpul uopšte dozvolio da se igraju produžeci da je Jirgen Klop na raspolaganju imao standardne prvotimce poput Mohameda Salaha, Darvina Nunjeza, Dioga Žote, Treneta Aleksandera Arnolda, Dominika Soboslaja... Ipak, da je londonski klub kojim slučajem slavio, ne bi bilo prostora da javnost oštrim jezikom udarac po Maurisiju Poketinu i njegovim izabranicima. Ali kako je Čelsi prokockao sijaset šansi i propusti priliku da bar jednim trofejem spase sezonu (u FA Kupu će teško do finala), sledstveno tome, našao se na udaru stručnih analitičara.

Izabrane vesti

"U produžecima, igrala su Klopova deca protiv Čelsijevih promašaja od milijardu evra", rekao je Geri Nevil.

Legenda Mančester Junajteda je bila u pravu samo delimično. Klop jeste počeo utakmicu sa postavom sačinjenom gotovo potpuno od rezervista u kojoj se našao jedan omladinac, dok su četvorica ušla sa klupe tokom duela. I činjenica je da je Čelsi poslednjih prelaznih rokova od kako je Tod Boli preuzeo vlasništvo nad klubom, preplaćivao brojna pojačanja poput Mihajla Mudrika, Mojzesa Kajseda, Enca Fernandesa... Da ne nabrajamo baš sve momke koji su u poslednje dve godine stigli na Stamford Bridž.

Ipak, ne može se reći da su Plavci pogrešili sa svakom kupovinom jer Kol Palmer je za kratko vreme postao lider ekipe, Aksel Disasi igra sve bolje u srcu odbrane, Đorđe Petrović odlično brani gol Čelsija... Utisak je da je Čelsi izgubio utakmicu zbog problema koji ga već duže vreme mori, a koji nije rešen - zbog nedostatka vrhunskog špica (što je takođe greška uprave koja de fakto jeste spiskala milijardu evra od leta 2022.

Kako bilo, na Nevilovu kritiku nije ostao nem Maurisio Poketino u čije ruke je ove sezone poveren Čelsijev projekat.

“Nisam tačno čuo šta je rekao, ali kada uporedite godine ove dve grupe igrača, mislim da nema velike razlike", rekao je Poketino i nastavio: "Imam dobar odnos sa Gerijem, poštujem njegovo mišljenje. Napravili smo nekoliko promena poput Galagera i Čilvela u produžecima. Ali istina je, nismo uspeli da zadržimo energiju sa kojom smo završili drugo poluvreme"

Bez obzira na činjenicu da je Čelsi bio tako blizu prvom domaćem trofeju od osvajanja FA Kupa 2018. godine, Poketino je apsolutno stao iza svojih pulena.

"Ponosan sam, pokazali su veliki truf i želju. Imamo mlad tim i ne treba nas porediti sa Liverpulom koji je takođe završio utakmicu sa mladićima na terenu. Nije fer pričati tako, ako je rekao na takav način. Ostaćemo jaki i verovaćemo i dalje u ovaj projekat. Naravno da je teško i naravno da igrači osećaju frustraciju, razočaranje. Bili smo tako blizu da dobijemo meč posle 90 minuta. Izgubili smo mnogo energije pred produžetke, ekipa je pomislila da bi penali možda bili dobri za nas", objasnio je Argentinac.


tagovi

Maurisio PoketinoGeri NevilLiverpulČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara