Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Četiri tuša i presvlačenje u kontejnerima – slika i prilika Sitija i PSŽ-a pre dolaska Arapa; Mesija su kupili, ne i manire

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 17:25

Karlos Tevez i Havijer Maskerano opleli po klubu sa Parka prinčeva

Samoinicijativno je Lionel Mesi otišao na Bliski istok, odobrenje kluba nije dobio i propustio je trening, a Pari Sen Žermen ga je sankcionisao. Isprva rezanjem plate i zabranom igranja naradne dve utakmice, kao i prisustvovanjem na treninzima.

Digla se velika bura, pariski klub je u međuvremenu ublažio kaznu i dopustio Argentincu da se vrati na treninge, čak postoji mogućnost i da igra u narednoj utakmici. Ali, teško će se odnosi ispeglati, sva je prilika da će svetski šampion na leto otići sa Parka prinčeva. Pitanje je samo gde: Saudijska Arabija, povratak u Barselonu, put “preko bare”…

Izabrane vesti

Posle “specijalnog tretmana” više niko nema dilemu da će nakon dve godine uslediti “raskid”, a u Mesijevoj rodnoj Argentini su ogorčeni zbog načina na koji pariski klub postupa prema njemu. Digla se kuka i motika i svi su složni u jednome – Leo ne treba da ostane. Nego da spakuje kofere i sa porodicom ode gde će biti srećan.

Havijer Makserano nema dilemu, Pari Sen Žermen i svi navijači koji proteklih sedmica zvižde na stadionu argentinskom asu i teraju ga ima da zažale jednoga dana. Naknadno će spoznati kakvu su veličinu imali i izgubili.

“Šteta je što ne shvataju koliko su srećni što ga imaju u svom timu. Mislim da pre deset godina nijedan igrač Pari Sen Žermena nije mogao ni da zamisli da će za njih igrati najbolji fudbaler na svetu. Umesto da ga cene, proveli su dve godine kritikujući ga”, rekao je Havijer Maskerano i dodao:

“Za deset godina će žaliti. Svaki tim na svetu bi dao sve da ga ima makar na pet minuta. Ako zbog nečega Mesi ne bi smeo da bude kritikovan, onda je to profesionalizam. Kinje ga, a ne bi smeli. Treba da ode sa svojom porodicom tamo gde će biti srećan”.

Ništa manje oštar nije ni Karlos Tevez. Ne bi bio ponizan kao Mesi, ne bi se vratio na treninge pre no što dobije izvinjenje. A, ako ga ne bi dobio – kupio bi avinsku kartu u jednom smeru za Rosario.

“Da sam svetski šampion i da mi kažu da moram da se izvinim što sam na slobodan dan otišao na put, vratio bih se u Rosario i ostao tamo pijući maté. Morali bi da mi se izvine. Mesi je ponizan, stavlja klub na prvo mesto i zbog toga morate da mu skinete kapu”, poručio je Karlos Tevez.

Prisetio se Apač kako je bilo kada je sa Junajtedom igrao protiv Pari Sen Žermena, koliko nisko su se Sveci kotirali… Ali, i stanja u klubu, koje se ni po čemu nije razlikovalo u osnosu na Mančester Siti, za koji je kasnije nastupao.

“Hiljadu stvari može da se kaže o klubu koji nije vodio računa o Mesiju otkako je stigao. Nema tretman kakav zaslužuje da ima. Igrao sam protiv Pari Sen Žermena kada sam bio u Junajtedu, oni su bili tim iz sredine tabele. Isto kao i Siti kada sam potpisao. Imali smo četiri tuša i presvlačili se u kontejneru”, prisetio se Tevez.



tagovi

Lionel MesiKarlos TevezHavijer MaskeranoPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara