Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi od naredne sezone u Saudijskoj Arabiji, spremna "koverta" do 600.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 13:14

Očekuje se da Argentinac po okončanju saradnje sa Pari Sen Žermenom karijeru nastavi na Bliskom istoku

Dosad je prilično jasno bilo samo da Lionel Mesi karijeru neće nastaviti u Pari Sen Žermenu naredne sezone, a sada su se pojavile informacije i koja će biti njegova naredna destinacija. Pisalo se o povratku u Barselonu, Al Hilalu i Inter Majamiju, a Ekip prenosi saznanja AFP-a da je prilično izvesno da će se argentinski as preseliti u Saudijsku Arabiju.

Izabrane vesti

"Izvor iz Saudijske Arabije blizak razvoju situacije" za AFP je naime potvrdio da je prelazak sedmostrukog osvajača Zlatne lopte na Bliski istok "gotova stvar", kao i da Mesija čeka "ogroman" ugovor. Nije precizirano o kojem klubu se radi, ali ga naime samo detalji dele od potpisivanja saradnje, a za njegove usluge je spremna i "koverta" od 500.000.000 do 600.000.000 evra.

"Pregovori nisu trajali dugo kao sa Ronaldom", istakao je jedan od izvora za AFP.

Kristijano Ronaldo, koji takođe nastupa u Saudijskoj Arabiji za Al Nasr, trenutno se smatra najplaćenijim fudbalerom sveta, sa ugovorom od 400.000.000 evra do leta 2025. godine. Čini se da bi Argentinac ponovo mogao da ga zaseni.

"On je igrač na zalasku karijere i neće biti tu samo zbog fudbala, već i kako bi doprineo atraktivnosti Kraljevstva", neimenovani izvor je dodao za AFP i podvukao da se u Saudijskoj Arabiji nadaju da bi dolazak velikih imena mogao da privuče mlade i talentovane igrače da tamo nastave karijeru.

Dakle, rekordna suma je u priči, a Mesiju bi mogli da se pridruže i neki od bivših ili čak aktuelnih saigrača. Reč je o Serhiju Busketsu, Đordiju Albi, Serhiju Ramosu, Marku Veratiju, Anhelu di Mariji i Leandru Paredesu koji bi mogli da se pridruže istoj ekipi. Uz sve to, isti medij navodi i da je želja Lionelove supruge, Antonele, da živi u Persijskom zalivu.

Ova priča dodatno dobija na težini kada se u obzir uzme da je bivši fudbaler Barselone i od prošle kalendarske godine svetski šampion, samoinicijativno usred sezone otišao u Saudijsku Arabiju, nakon čega je PSŽ pokrenuo disciplinski postupak protiv zvezde svog tima i izrekao mu dvonedeljnu suspenziju, jer je propustio i trening i otišao bez odobrenja kluba.

Argentinac je navodno prema sponzorskom ugovoru imao obavezu da se pojavi na Bliskom istoku, a nakon svega je "pukla tikva" i postalo je sasvim jasno da se neće zadržavati u glavnom gradu Francuske posle tekuće sezone.


tagovi

Lionel MesiSaudijska ArabijaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara