""
""

Crno-beli, zapamtite prezime Fofana!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.13. | 16:48

Širak u prvoj utakmici preliminarne runde kvalifikacija za Ligu šampiona bez problema savladao Tre Pene iz San Marina (3:0) golovima napadača iz Obale Slonovače i verovatno zakazao duele sa Partizanom

Rutinski i shodno očekivanju, Širak je opravdao ulogu favorita i posle 90 minuta stekao prednost u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvak Jermenije je na stadionu u Gjurmiju savladao Tre Pene (3:0) i verovatno zakazao dvoboj sa Partizanom u narednoj rundi.

Izabrane vesti

Širak je kontrolisao dešavanja na terenu od prvog sekunda, o čemu svedoči podatak da je do vođstva mogao ranije nego što ga je stekao. Najpre je ruski štoper Mihajlovski skrivio penal, prekršajem nad Hakobijanom, a napadač iz Obale Slonovače Diop neprecizno izveo udarac sa 11 metara.

Ono što nije uspeo Diop ispravio je njegov zemljak Fofana, postigavši het-trik. Bravu gostiju otključao je u 36. minutu, da bi u drugom poluvremenu domaćin rutinski priveo posao kraju. Najpre je Fofana razgrnuo kompletnu odbranu amaterskog tima iz San Marina (55), da bi isti igrač devet minuta kasnije povisio na 3:0, posle još jedne očajne intervencije odbrane gostujućeg sastava. 

Meč u Gjurmiju posmatrao je Zvonko Varga, pomoćni trener Partizana. On se već danas vraća na Pohorje kako bi obavestio Vuka Rašovića o utiscima sa lica mesta. Nema sumnje, najveću pažnju posvetiće Ismaelu Beku Fofani, rođenom 8. novembra 1988, koji se posle šest meseci provedenih u Iranu vratio u Širak, čiji je dres nosio pre godinu dana i na 30 utakmica postigao je 14 golova.

Revanš Tre Pene – Širak, na programu je u sredu, 10. jula u San Marinu.

ŠIRAK – TRE PENE 3:0 (1:0)
/Fofana 36, 55, 64/

Širak (4-1-3-2): Harutjunjan – Kadio, Hovhanisijan, Kjere (od 78. Marikijan), Aleksanijan – Muradijan – Hakobijan (od 65. Panosijan), Diop, Davojan – Fofana, Odjambo (od 73. Mktrčijan).

Tre Pene (4-4-2): Pazini – Valentini, Mihajlovski, A. Rosi, Basketi – Ćaruzi, Kapićioni (od 71. Menin), Cibeli, M. Rosi (od 88. Tamburini) – Pinjeri (od 79. Gardini), Vali.  


tagovi

Ismail Beko Fofanakvalifikacije za Ligu šampionaFK Partizanpripreme 2013ŠirakSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara