Zlatko Dalić sa fudbalerima (©Reuters)
Zlatko Dalić sa fudbalerima (©Reuters)

Dalić: Ovo je naše zlato, a posvećujem ga čoveku od kog je sve počelo

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 18:48

Selektor Hrvatske bronzu posvetio Ćiri Blaževiću

Novi podvig napravila je fudbalska reprezentacija Hrvatske u Kataru. Posle drugog mesta pre četiri godine u Rusiji, završila je kao treća na svetu i ponovila uspeh iz 1998. godine, kada je i debitovala na Mundijalima.

Selektor je tada bio Miroslav Blažević, kog je uspeo da nadmaši Zlatko Dalić, ali ga nije zaboravo.

Izabrane vesti

U izjavi posle meča sa Marokom, koji su Hrvati dobili 2:1, Dalić je medalju posvetio jednom od najpoznatijih stratega u regionu.

"Pa evo zaista, bronza zlatnog sjaja! Teška utakmica... Medalja za hrvatski narod, za sve one koji nas prate i vole i navijaju za nas po celom svetu. Dve godine - dve medalje, nešto fantastično. Velika čestitka mojim igračima. I na kraju, posvećujem ovu pobedu onome koji je sve ovo 1998. godine začeo. To je Miroslav Ćiro Blažević. Šefe ovo je za vas, vi ste sve počeli", rekao je Dalić.

Bez obzira na rezultat u Rusiji 2018, malo ko je očekivao da Hrvatska može ponovo daleko da dogura. Izvršena je smena generacija, ali ponovo su se našli igrači koji upijaju svaku reč i izvršavaju svaku zamisao svog selektora. Tako je bilo i protiv Maroka u meču za treće mesto, što je donelo pobedu 2:1.

"Malo ko je očekivao, 18 novih igrača, četiri iz HNL je počelo ovu utakmicu, ali momcima svaka čast na trudu i svemu što su dali za ovaj dres. Ovo je zlatna medalja! Bronza u ovoj konkurenciji je zaista sjajna stvar".

Duel sa Marokom rešen je pogocima Joška Gvardiola, posle odlične akcije iz prekida i sjajnim udarcem Mislava Oršića. ali je u odnosu na ranije mečeve, uz igrački kadar bilo i taktičkih promena.

"Danas su igrali svi najzdraviji. Probali smo novu taktiku, znali smo da je njihova desna strana najopasnija. Oršić i Perišić su sjajno funkiconirali zajedno, stvarali im puno problema. Sedma utakmica, pobeda i tako idemo kući, kao pobednici".

Usledio je i emotivni oproštaj od Siniše Mihajlovića.

"Igrali smo zajedno, žao mi je što je izgubio svoju bitku. Mi smo svoju večeras dobili, on je svoju nažalost izgubio. Bio je vrhunski igrač, kada odlaze mladi ljudi to je tragedija. Igrali smo zajedno u Dinamu uz Vinkovaca i stvarno mi je žao. Iskreno saučešće porodici", rekao je Dalić.




tagovi

Zlatko DalićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara