Ivan Perišić (©Reuters)
Ivan Perišić (©Reuters)

Dalić računa na Perišićevu emociju na Poljudu, Slovenija pred krajem

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.09.21. | 13:09

Danas na programu tri duela 6. kola Grupe H u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Posle uspešne akcije u Bratislavi (1:0), u redovima reprezentacije Hrvatske vlada zavidna doza optimizma. Svesni gde ih vode tri boda protiv Slovenije na Poljudu, igrači i stručni štab Vatrenih maksimalno su fokusirani na ono što ih čeka večeras. I dok su igrači u nedelju odradili trening oporavka, trenerski tim na čelu s Zlatkom Dalićem prionuo je na rešavanje dilema oko sastava koji će poslati na Sloveniju, u sklopu 6. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Uostalom, i računalo se na to da će biti promena s obzirom na gusti kalendar i čak tri utakmice u nedelju dana. Neke je Dalić odmarao u Bratislavi - Perišić je ušao u igru kasnije, Vlašić izašao ranije - neki još nisu dobili minute - Barišić i Uremović - a, neki su se povredili i ispali iz konkurencije - Livaković.

Izabrane vesti

20.45: (1,75) Hrvatska (3,50) Slovenija (5,10)

Za pretpostaviti je kako će Ivušić probati da ponovi dobru predstavu iz Bratislave. Iako je pozicija Dominika Livakovića kao prvog golmana reprezentacije čvrsta, na gol će, kako stvari sada stoje, Ivušić. Domagoj Vida bio je kapiten protiv Slovačke i s Dejanom Lovrenom činiće štoperski tandem. Kao eventualna zamena može da se očekuje Joško Gvardiol, kojeg selektor vidi isključivo kao štopera, baš kao i Džesi Marš, njegov trener u RB Lajpcigu. Joškov kvalitet je što može da pokrije i levu stranu, ali tamo se očekuje Borna Sosa. Na drugoj strani, na kojoj je Juranović odigrao 180 minuta mogao bi da igra Filip Uremović.

Brozović je neupitan. Element umora kod njega je nepoznat pojam. Dodatno je dobio na samopouzdanju "rešivši" Slovačku i on će sasvim sigurno istrčati na Poljudu. U vezi se očekuje i Pašalić, koji se vraća kući, na svoj stadion. Posebnu motivaciju u Splitu imaće Livaja i Perišić. Jednog su navijači Hajduka uspešno zadržali na Poljudu, drugog su dozivali, ali za sada Perišić ne pomišlja na povratak kući. Međutim, emocije koje kod njega izaziva stadion u Splitu su nešto na šta Dalić svakako računa. Uostalom, nije ge slučajno odmarao protiv Slovačke.

Pozicija koja je pod znakom pitanja jeste ona na desnom krilu. Tu je najbliži Luka Ivanušec koji to igra u Dinamu i za sada je ostavio sjajan utisak u dresu reprezentacije. S istim adutima na to mesto računa i Oršić. U subotu je mesto u špicu dobio raspucani Čolak. Pravio je presing na odbranu Slovačke ali nije tu bilo nikakve konkretnosti tako da će umesto njega verovatno Andrej Kramarić.

Posle pet rundi u Grupi H Rusija i Hrvatska imaju po 10 bodova, Slovenija ima sedam, Slovačka jedan manje, a Malta i Kipar po četiri boda. Potencijalna pobeda Vatrenih mogla bi da praktično, ne i teorijski, otpiše Slovence iz borbe za direktan plasman na Mundijal. Ujedno, Rusi večeras dočekuju Maltu i veliki su favoriti, baš kao i Slovačka koja je domaćin Kipru.


tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeFudbalska reprezentacija Slovenijereprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara