Dalić uoči susreta sa Marokom: Ovo je verovatno kraj naše zlatne generacije

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.12.22. | 14:46

Povređenog Juranovića menjaće verovatno Stanišić iz Bajerna

Hrvatsku bajku na brutalan način prekinuli su Lionel Mesi i Argentina, ali daleko od toga da Vatreni nemaju motiv da se bore za bronzu protiv Maroka (16 časova). Potencijalnim trijumfom aktuelna generacija Hrvatske izjednačila bi rezultat iz 1998. godine, kada je selekcija Miroslava Ćire Blaževića pobedom nad Holandijom stigla do trećeg mesta na Mundijalu.

Priznao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić da mu ekipa deluje umorno i iscrpljeno, da će biti oslabljena neigranjem standardnog desnog beka Juranovića. Ali izgovora – nema.

Izabrane vesti

„Ovo je za nas borba za medalju. Imamo mnogo respekta prema Maroku, koji je pravo iznenađenje. Svesni su koliko je ovo velika utakmica za njih. Izaći će sa najboljim snagama. Međutim, nas ne treba da zanima šta oni kažu. Ovo je za nas velika utakmica. Maroko me podseća na nas pre četiri godine. Niko ih nije očekivao ovako visoko, ali su oni svojom kvalitetom, emocijama došli tu gde jesu. Iz utakmice u utakmicu su samo dodatno rasli i mislim da nas očekuje puno teži susret od onog s otvaranja grupe“, poručio je Zlatko Dalić.

Jasno je da Hrvati prizivaju 1998. godinu kada su bili treći na svetu. Takav rezultat bi predstavljao epski rezultat, posebno posle srebra u Rusiji.

„Trenutak iz 1998. godine je deo istorije kada je Hrvatsku upoznao ceo svet. Ovde je sad malo drugačije, jer smo napravili uspeh sa srebrom iz Rusije. Naravno da bismo želeli da usrećimo ljude sa novom bronzanom medaljom. Možda je ona medalja iz Francuske imala malo veću težinu, jer je bila prva. Napravili smo veliki uspeh samom činjenicom da smo kao jedna mala država već drugu godinu zaredom došli do završnice turnira“.

Imaće Dalić mnogo problema sa izborom tima. Neko će morati da uskoči u Juranovićeve kopačke.

"Ovo nam je sedam utakmica, umorni smo. Malo iscrpljeni. Imamo povrede i videćemo šta će se dogoditi tokom dana sa tim igračima. Znam da svi žele igrati, ovo je borba za medalje. Igraće saqmo oni koji su 100 posto spremni. Znam da im je teško to da priznaju, ali posle razogovora ćemo odlučiti ko će biti u timu, rekao je Dalić uz konstataciju da bi Juranovića mogao da zameni Stanišić iz Bajerna.

Upitan je Dalić i o katarskom arbitru koji će suditi meč za treće mesto.

„FIFA je preuzela veliki rizik delegiranjem sudija. Nadam se da posle utakmice nećemo pričati o sudijama“.

Nemce je zanimala budućnost Luke Modrića u dresu reprezentacije.

„Nadam se da će Luka biti sa nama, odnosno da će igrati na Prvenstvu Evrope. Veselio bih se da tako bude. Odluka je na njemu“.

Još jednu zanimljivu konstataciju imao je Zlatko Dalić kada je reč o reprezentaciji Hrvatske.

„Ovo je možda kraj jedne naše zlatne genercije. Ovde je došlo 18 novih koji nisu bili u Rusiji. Hrvatska ima kontinuitet i ovo što smo do sada napravili ne smemo da odbacimo. Uvek je bitno da neko iz ove generacije ostaje u budućnosti kako bi ti novi igrači učili od njih u budućnosti, kao što je Kovačić učio od Modrića“.


tagovi

Zlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara