Depaj pristao na manje para i našao kuću u Barseloni, Nejmarova sudbina rešava se večeras u Mančesteru

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 10:26

Tako makar tvrdi katalonski Sport...

Ronald Kuman na dobrom je putu da osvoji duplu krunu sa Barselonom. To bi trebalo da znači se isključuje svaka sumnja da bi iskusni stručnjak mogao da napusti Kataloniju na kraju sezone, a sve to dalje implicira kako je posao oko angažovanja Memfisa Depaja, izričite Kumanove želje, sve bliže realizaciji.

I to nije sve iz katalonskih medija od jutros vezano za letnju pijacu. Do juče uspavana Barsa, ophrvana ogromnim dugovima, očito se budi nakon Laportine posete Sjedinjenim Američkim Državama i obezbeđenoj finansijskoj injekciji od POLA MILIJARDE evra. Tako na naslovnici Sporta dominira fotografija Brazilca Nejmara s naslovom "Velika odluka", uz objašnjenje u tekstu da bi večerašnji revanš meč polufinala Lige šampiona u Mančesteru mogao ključno da utiče na njegovu budućnost.

Izabrane vesti

Jasno je svima da je operacija Nejmar na dugačkom štampu i da kraj njene realizacije stoji ogroman znak pitanja, ali zato zaključenje posla sa Memfisom Depajom ne bi trebalo da bude tako komplikovano. Holanđanin ima veliki adut u džepu, ugovor sa Lionom ističe mu ovog leta, iskusan je (27 godina) i potpuno se uklapa u ono što Barsi treba kako bi ispunila Mesijev ultimatum vezan za ostanak - ojačati tim kvalitetnim igračima koji će učiniti da tim već od jeseni bude konkurentan najboljima u Ligi šampiona.

"Memfis je lud za Barsom i želi što pre da potpiše. On je lični zahtev Ronalda Kumana. Siguran je u svoje kvalitete, svestran i mada nije klasična devetka ima sjajan njuh za gol. Takođe, klub koji ga angažuje neće morati da plaća obeštećenje, što u doba krize može da bude veoma važan faktor", piše Mundo deportivo.

Da su u pregovorima očito napravljeni ogromni pomaci govore ekskluzivne informacije istog izvora da je Depaj prošle srede boravio u Barseloni sa nekoliko prijatelja i članovima svoje porodice, tragajući za adekvatnom kućom koja bi odgovorila njegovim potrebama. Prema rečima očevidaca viđen je i u kvartu Pedralbes, u blizini škole Betanija.

Mundo konstatuje da ova Depajova poseta Barseloni znači da nije ostalo još mnogo da se radi na zaključenju ugovora, te podseća da je najveći deo posla odrađen početkom aprila kada je agent holandskog napadača razgovarao sa čelnicima kluba. Na tom sastanku navodno je dogovoreno da Memfis dodatno smanji zahteve u odnosu na one manje-više ugovorene sa prethodnom upravom, što je on i učinio. I taj detalj pokazuje koliko napadač Liona zapravo želi u Barsu. Jer nije tajna da u redu čekaju i Inter, Juventus, Atletiko Madrid...

Barsa je slično uradila i sa Erikom Garsijom.

Kada je Nejmar u pitanju poslednjih dana iz Pariza stižu informacije da je njegov otac u načelu prihvatio uslove ponuđene od strane ultrabogatih vlasnika PSŽ-a. Ali prva zvezda Svetaca još nije klimnula glavom. Situacija je dosta zamršena. Lionel Mesi svoj ostanak uslovljava ozbiljnim jačanjem tima - očito je da misli na povratak Nejmara - dok Brazilac odugovlači čekajući rasplet oko Mesijevog ugovora.

Sport piše kako večerašnji meč Siti - PSŽ može značajno da utiče na konačan rasplet. Ako bi Parižani prošli dalje i kasnije u finalu stigli do trofeja Nejmar bi mogao da koriguje svoje statove. Podsetimo, prema nekim insajderskim informacijama on se razočarao jer je od Pariza očekivao da ga učini zvanično najboljim igračem na planeti - dakle da uzme Ligu šampiona i Zlatnu loptu.

Kako trenutno stvari stoje on je spreman da se u Barsu vrati za manje novca nego što trenutno zarađuje u PSŽ-u. To bi u neku ruku bio njegov "porez" na novo uparivanje s Mesijem.

Ali rasplet je svakako daleko...



tagovi

NejmarMemfis Depajletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara