Žerson (©Reuters)
Žerson (©Reuters)

Barsa zabacila udicu ka Žersonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 08:16

Transfer bi je koštao oko 25.000.000 evra

Tragajući za pojačanjima za narednu sezonu Barselona je dobila signal da u Flamengu ima pravog čoveka za nju.

Prva vest je poletela iz Španije, a glasila je da su Katalonci sve završili oko dovođenja Žersona, veziste Flamenga. Navodno, transfer je dogovoren, a Barselona će za Brazilca platiti oko 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

Žerson je vezista od 23 godine koji je već imao jedno ne baš uspešno evropsko iskustvo, pošto je od 2016. do 2019. bio igrač Rome i skupio je za tri sezone tridesetak nastupa pre nego što se vratio u domovinu. I posle toga zaigrao stvarno odlično za Flamengo.

Međutim, iz Brazila je ubrzo stigao demant, pa onda poludemant... Konačna informacija, kako tvrde iz Južne Amerike je da je Barselona preko menadžera stupila u kontakt sa Žersonom na temu da li bi došao u Kataloniju i pod kojim uslovima. Ali, Flamengo nije imao do sada nikakve kontakte sa evropskim velikanom, te samim tim transfer sigurno nije već sada gotov, piše brazilski ESPN.

Pominjana suma od 25.000.000 evra bi možda mogla da bude prihvatljiva crno-crvenima, jer su Žersona doveli iz Rome u julu 2019. za 12.000.000 evra. Jedino što je u ugovoru njegova otkupna klauzula tačno tri puta već od onog što bi Barselona da plati – 75.000.000.

Žerson je ljubimac navijača Flamenga, jer se njegovim dolaskom poklopilo da klub osvoji Kopa Libertadores i dve titule prvaka Brazila, kao i Superkup države i regionalno prvenstvo Rija. Sve ono što bi svaki navijač poželeo od svog kluba.


tagovi

žersonBarselonaFlamengo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara