Divan gest srpskog reprezentativca: Strahinja Pavlović ne zaboravlja odakle je krenuo

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 15:22

Jedan od prvih trenera kao gost na meču sa Čelsijem

Kad je iz Partizana odlazio u Monako govorili su stručnjaci da je samo pitanje trenutka kad će Strahinja Pavlović zaigrati na najvećoj pozornici. Dve godine kasnije dočekao je Ligu šampiona. Doduše, ne sa klubom iz Kneževine, ali jeste u dresu Salcburga.

Srpski reprezentativac večeras još jednom izlazi na teren u najjačem klupskom takmičenju Evrope. Na stadionu San Siro predvodiće odbranu austrijskog prvaka protiv Milana, u nadi da bi eventualnom pobedom preko Rosonera mogli do osmine finala, a u zavinosti od tog i duela na Stamford bridžu (Čelsi – Dinamo Zagreb) da rezerviše ulaznici za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Osim što je uspeo brzo da se nametne kao jedan od stubova Slacburga, Strahinja Pavlović je i dalje isti onaj momak koji je u svet krenuo iz rodnog Šapca i to je dokazao na praktičnom primeru. Prošle sedmice, kad je u Salcburg došao Čelsi ugostio je jednog od svojih prvih trenera, Zorana Kokanovića.

U pitanju je stručnjak koji je, zajedno sa kolegom Milenkom Barandom, značajno uticao na Strahinjin razvoj u početku karijere, dok se formirao i tražio poziciju u dresu Savacijuma, kluba iz rodnog grada. Kao zahvalnost za te dane, Pavlović je omogućio Kokanoviću da na licu mesta, iz počasne lože, posmatra duel sa dvostrukim prvakom Evrope. Zajedno sa njim na tribinama je bio i otac bivšeg Partizanovog štopera, Željko Pavlović.

Strahinja je u Savaciumu proveo nekoliko godina pre nego što su ga primetili crno-belih. Očiglednoo da korene ne zaboravlja.


tagovi

Strahinja PavlovićRed Bul SalcburgSalcburgLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara