Hames Rodrigez (© AFP)
Hames Rodrigez (© AFP)

Do zimus u Drugoj ligi, sad pravi tim snova: Botafogo posle Zahavija želi i Hamesa

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 23:56

Već je poslao prvu ponudu u Katar, ali – potcenjivačku

Do zime drugoligaš, ovog leta pravi tim snova. Rešio je Botafogo da, makar na papiru, podseti na slavne dane, kad je osvajao trofeje, odmah po povratku u brazilsku Seriju A spreman je da formira snažan tim. Prvo ime koje je napao velikan iz Rio de Žaneira je Eran Zahavi, samo izgleda da se neće zaustaviti na izraelskom napadaču.

Osim Zahavija, koji je pred potpisom ugovora vrednog 3.500.000 evra po sezoni, Botafogo se ustremio i na Hamesa Rodrigeza. Štaviše, prve koraka je već napravio, na adresu Al Rajana poslao je preliminarnu ponudu za Kolumbijca koji od septembra prošle godine igra u Kataru. Naslovljena je na 5.000.000 evra na ime obeštećenja, ali to po svoj prilici neće biti dovoljno da se odobrovolje Arapi.

Izabrane vesti

Prema informacijama medija iz Južne Amerike, Al Rajan ne samo da ne želi da izgubi ni cent na Hamesujer ga je Evertonu platio 8.000.000 evra – već bi i da profitira na strelcu jednog od najatraktivnijih golova na Mundijalu 2014. u Brazilu. Klub sa Bliskog isotka navodno zahteva minimum 12.000.000, prema nekim projekcijama čak i 15.000.000 evra za slobodu 30-godišnjeg veziste.

Botafogo pokušava na sve načine da spusti cenu i zato je spreman da u posao uključi nekog od igrača koji trenutno nisu u prvom planu, a koji bi prihvatili selidbu u drugi kraj sveta.

Iza celog projekta stoji Džon Taksor, američki multimilioner, koji je nedavno postao vlasnik većinskog paketa akcija francuskog Liona, a od ranije „drži“ belgijski Molenbek, kao i deo strukture Kristal Palasa. Otkako je Taksor vlasnik 90 odsto Botafoga tad je krenuo uspon ovog kluba, koji se posle 11 kola prvenstva Brazila nalazi na sedmoj poziciji i želi, za početak, ako ništa drugo da pokuša da izbori plasman u Kopa Libertadores.

Za to su mu potrebni kvalitetni fudbaleri. Hames možda nije na nivou kakav je predstavio u Portu u Monaku, ali je i dalje dobar. Problem za Botafogo je u saznanju da ga je pikirala i Boka juniors, a da se pominje kako bi Galatasaraj mogao da profitira, jer se Rodrigez posle skoro godinu dana boravka u „pesku“ zaželeo evropskog fudbala.


tagovi

BotafogoHames RodrigezLetnji prelazni rok 2022Brazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara