(Reuters)
(Reuters)

Dobre vesti i za Crvenu zvezdu, Viktorija Plzenj je šampion Češke

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 21:06

Ako bi se crveno-beli palsirali u Ligu šampiona, rastu šanse da se nađu u trećem šeširu

Kolo pre kraja, rešeno je pitanje šampiona Češke. Viktorija Plzenj je pobedom u gostima od 2:0 protiv Hradeca uz remi Slavije (1:1) u Ostravi stekla nedostižnu prednost od četiri boda i po šesti put se okitila titulom prvaka države. Sada ima samo titulu manje od Slavije dok je Sparta daleko ispred sa 12 šampionskih pehara otkako je Češka postala nezavisna država.

Tim iz Plzenja je prekinuo trogodišnju dominaciju Slavije i osvojio petu titulu u poslednjih 10 godina čime je dokazao da više ne postoji monopol velikana iz Praga. Izabranici Mihala Bileka su tako ostali u seriji od čak 20 prvenstvenih mečeva bez poraza. U ligi su ove sezone zabeležili samo dva poraza, a zanimljivo je da je jedan od ta dva došao još u avgustu baš na terenu današnjeg rivala Hradeca.

Izabrane vesti

Put ka tituli je danas otvorio prvi strelac lige Žan David Bogoj koji je gol za vođstvo postigao u 20. minutu da bi kolumbijski vezista Džon Moskera rešio pitanje pobednika u 55. minutu. Uz napadača Tomaša Horija, reč je o dvojici ponajboljih igrača šampionskog tima.

Fudbalerima Viktorije je tada ostalo da čekaju lepe vesti iz Ostrave i dočekali su ih. Iako je Slavija povela golom Sora u petom minutu, Buhta je izjednačio posle pola sata igre i postavio konačan rezultat što je značilo kraj svih Slavijinih nadanja.

Plzenjova titula je u perspektivi lepa vest i za Crvenu zvezdu jer je Slavija imala jači evropski koeficijent od nje. Ako crveno-beli odbrane titulu u Srbiji ka kojoj suvereno gaze, a potom kroz treće kolo kvalifikacija i plej-of se plasiraju u Ligu šampiona, imaju lepe šanse da se na žrebu nađu u trećem šeširu o čemu smo već pisali. Da bi se taj scenario ostvario, potrebno je da se u elitno takmičenje kroz kvalifikacije ne plasiraju Benfika i zagrebački Dinamo, ili jedan od njih ako u Italiji titulu osvoji Inter. Još je to sve daleko, ali ne deluje nerealno…



tagovi

Viktorija PlzenjSlavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara