Dušan Vlahović slavi gol sa Biragijem (Reuters)
Dušan Vlahović slavi gol sa Biragijem (Reuters)

Dominacija Viole na Frankiju: Vlahović pobegao Imobileu na +2 i stao uz rame sa Ronaldom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.11.21. | 20:27

Sa Ernanom Krespom i Gonzalom Iguainom takođe kao jedan od četvorice stranaca koji su u minulih 69 godina u kalendarskoj godini postizali bar 29 golova u Seriji A; Atalanta rutinirala Veneciju u Bergamu uz het-trik Marija Pašalića - 4:0

Pre tri dana Fiorentina je dozvolila Empoliju da je u razmaku od 87. do 89. uzme već upisana tri boda. Večeras je u 15. kolu Serije A protiv Samdorije Viola bila ta koja otima, ulepšavši tako veliki jubilej i 100. utakmicu Dušana Vlahovića za klub iz Toskane. Dozvolio je domaćin Sampdoriji da povede u ranoj fazi utakmice, da bi je do kraja poluvremena postepeno uništavao uz sjajan trzaj glavom reprezentativca Srbije - 3:1. Nastavila je Viola da teroriše rivale na Artemio Frankiju gde je vezala četvrtu pobedu i to sa bar tri postignuta gola.

U prošlom kolu je nekadašnji špic Partizana preuzeo čelo liste strelaca od Ćira Imobilea, a večeras 12. prvenstvenim golom šmugnuo italijanskom golgeteru na dva pogotka razlike. Zatresao je Vlahović mrežu treći put zaredom nakon što je sa dva gola srušio Milan, te pogodio protiv Empolija, a večerašnji gol omogućio mu je ulazak u malo, ali odabrano društvo Kristijana Ronalda, Ernana Krespa i Gonzala Iguaina - postao je jedan od četvorice stranaca koji su u poslednjih 69 godina postizali bar 29 golova u Seriji A u jednoj kalendarskoj godini.

Izabrane vesti

Nadovezao se Vlahović na gol iskusnog Španca Hosea Kaljehona koji je sredinom prvog dela anulirao prednost Sampdorije stečenu zahvaljujući kombinaciji Kandreva Gabijadini. Fiorentina jeste ostala jedina ekipa u Seriji A koja ove sezone nije postigla gol u uvodnih 15 minuta, ali joj to nije smetalo da obezbedi preokret i pobedu već do kraja prvog dela.

Po isteku pola sata igre, Đakomo Bonaventura je bio čovek koji je spojio Vlahovića sa golom pre nego što se srpski centarfor poklonio i glavom postigao 33 ligaški pogodak od starta prošle sezone u Seriji A. Posle 100 nastupa u ljubičastom dresu statistika kaže da Vlahović sa 43 gola i šest asistencija, učestvuje u pogocima svog tima na svakoj drugoj utakmici.

Možda bi devetka Viole zatresla mrežu još koji put da je u 35. minutu glavni sudija igranje rukom Ferarija posle udarca Bonaventura okarakterisao kao penal. Nije Vlahović imao priliku sa bele tačke, ali je u dva navrata pokušavao da dođe do drugog gola iz slobodnjaka ove sezone, ali nije bio inspirisan za prekide kao u oktobru u pobedi protiv Kaljarija. Naravno, neće mnogo mariti zbog toga, jer je svakom napadaču najbitnije da se golovi nižu, a on je postigao četiri u minula tri kola.

Uglavnom su u drugom poluvremenu izabranici Vinćenca Italijana držali Samp podalje od gola Teraćana, a čuvar mreže domaćih je u prvom minutu nadoknade sprečio Antonija Kandrevu da unese ozbiljnu neizvesnost u poslednjih par desetina sekundi.

U isto vreme, Atalanta se u Bergamu poigrala sa Venecijom - 4:0 i prišla na četiri boda od lidera Napolija, istina, uz utakmicu više. Bilo je dovoljno 12. minuta igre na stadionu Gevis da niko ne bi sumnjao u trijumf Boginje. Dva bljeska Marija Pašalića i Venecija je bila u ozbiljnom nokdaunu. Atalanta ju je pustila da predahne do poluvremena, a onda nastavila teror u drugom delu.

Hrvatski internacionalac je sačekao Kupmajnersa da se upiše, a onda desetak minuta kasnije zaokružio het-trik. Tako je postao tek treći vezista koji je u eri od kada se za pobedu u Seriji A dodeljuju tri boda (od sezone 1994/95), upisao bar dva het-trika. Pre njega to su činili jedino Kaka u dva navrata i Josip Iličić koji mu je na sjajan način namestio prvi pogodak večeras.

Istovremeno, Pašalić je postao jedan od petorice vezista u Ligama petice koji su ove sezone učestvovali u deset ili više pogodaka. Sa učinkom od šest golova i pet asistencija izjednačio se sa Florijanom Vircom, dok im u leđa gledaju Kandreva, Dimitri Paje i Roman Favr.

U odličnoj je formi ekipa Đan Pjera Gasperinija. Prošlo kolo donelo je pobedu protiv Juventusa u Torinu posle 32 godine, večeras je nastavljena serija nepobedivosti koja sada iznosti devet utakmica.

SERIJA A, 15. KOLO

Utorak

Atalanta - Venecija 4:0 (2:0)

/Pašalić 7, 12, Kopmajners 57/

Fiorentina - Sampdorija 3:1 (3:1)

/Kaljehon 23, Vlahović 32, Sotil 45 - Gabijadini 15/

20.45: (10,0) Salernitana (4,90) Juventus (1,38)

20.45: (1,75) Verona (3,70) Kaljari (5,40)

Sreda

18.30: (3,05) Bolonja (3,40) Roma (2,45)

18.30: (1,20) Inter (7,75) Specija (16,0)

20.45: (6,00) Đenova (3,90) Milan (1,65)

20.45: (4,30) Sasuolo (3,70) Napoli (1,90)

Četvrtak

18.30: (1,88) Torino (3,70) Empoli (4,40)

20.45: (1,67) Lacio (3,90) Udineze (5,90)



tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaSampdorijaAtalantaMario Pašalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara