Jusuf Demir na meču protiv Bajerna (©Reuters)
Jusuf Demir na meču protiv Bajerna (©Reuters)

Dortmund favorit u trci za Demira, čeka se samo raskid sa Rejnijerom

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 19:18

U igri navodno još Ajntraht i Leverkuzen...

Ozbiljne planove imaju na Vestfalenu za ovu zimsku pijacu. Pisali smo već kako su glavne mete iskusni igrači poput Hakima Ziješa (Čelsi), Denisa Zakarije (Menhengladbah) i Evertona (Benfike), ali neće se Milioneri odreći ni svog principa/filozofije da gotovo u svakom prelaznom roku ugrabe i po nekog vunderkinda.

Informacija da Barselona ne želi, ili bolje reći nema sredstava da otkupi najtalentovanijeg Austrijanca Jusufa Demira, odjeknula je pre nekoliko dana i predstavljala jasan signal Hansu Joakimu Vackeu i njegovim saradnicima da treba da krenu u akciju. Još prošle nedelje bilo je reči o tome da bi od zime ili najkasnije od leta Demir mogao u Nemačku, ali nisu pomenuti potencijalni poslodavci. Sada je i to jasno. Borusija će imati konkurenciju u Ajntrahtu iz Frankfurta i Bajeru iz Leverkuzena.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, Barselona je mladog krilnog napadača bečkog Rapida uzela na zajam za 500.000 evra, s obavezom da ga otkupi za 10.000.000 evra čim ovaj odigra deset utakmica za prvi tim. Demir se zaustavio na devet i prema najavama iz Katalonije Ćavi mu više neće ukazivati šansu kako Barsa ne bi morala da plati ugovorenu sumu.

Spekuliše se da bi tokom januara trebalo da dođe do raskida tog ugovora, nakon čega bi se Jusuf Demir kao igrač Rapida ponovo našao na tržištu.

Procene su, Austrijanci bi kao i u slučaju pregovora sa Špancima pristali na otkup ugovora za desetak miliona evra.

Bild navodi da je Borusija favorit u trci za levonogog momka koji stilom igre pomalo podseća na Arjena Robena. Poput Holanđanina i Demir igra na desnoj strani, koristeći svaku šansu da uđe u sredinu i opali levom sa 17-18 metara.

U Dortmundu uveliko rade na raskidanju pozajmice Brazilca Rejnijera koji je u trećem planu kod Marka Rozea. Real bi mogao da pristane na taj predlog ukoliko bi mu odmah pronašao novi klub gde bi otišao da sakuplja minute. Kao interesenti pominju se Benfika i nekoliko špnskim prvoligaša.

Odlazak Rejnijera značio bi otvorena vrata Vestfalena za Demira...


tagovi

Jusuf Demir

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara