Dortmund ponovo lider, Bajern pod pritiskom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 17:37

Ni Lajpcig ne odustaje od trke za 'salataru'...

Deveta utakmica i deveta pobeda za Borusiju Dortmund u 2023. godini. Još od vremena Jirgena Klopa Milioneri nisu bili u ovako dobroj formi. Hofenhajm je za razliku od Borusije u katastrofalnom momentu, ali hrabro se suprotstavio gostima. Na kraju, prevagu je odneo pogodak Julijana Branta iz finiša prvog poluvremena - 0:1.

Gol vredan prvog mesta na tabeli i Hofenhajmovog pada u zonu ispadanja.

Izabrane vesti

Od borbe za titulu ne odustaje ni RB Lajpcig. Momci Marka Rozea tukli su Ajntraht sa 2:1, tako da sada imaju samo četiri boda manje od prvoplasiranog Dortmunda, dok bi ekipu iz Frankfurta ovaj neuspeh skupo mogao da košta. Posebno u trci za Top 4 i Ligu šampiona.

Zlata vredne bodove uzela je Herta, savladavši Augzburg, a lakše dišu i na Vezeru, pošto su posle dva vezana poraza slavili devetu pobedu u sezoni.

Kada je poslednji put imala ovakav niz pobeda na startu godine Borusija je postala šampion. Bilo je to davne 2012. godine. Mnogo još utakmica društvance Edina Terzića mora da dobije kako bi ponovilo taj rezultat, međutim nada na Vestfalenu tinja. Baš dugo Milioneri nisu bili u poziciji da sve zavisi od njih i slobodno možemo da konstatujemo da Bajern u ovih deset godina vladavine nije bio ovako ugrožen.

Ono što posebno upada u oči jeste način na koji Borusija igra i pobeđuje. Utisak je da je Terzić lepotu potisnuo u drugi plan i da je uspeo da u svojim momcima probudi pobednički žar neophodan za velike stvari. Uostalom, pet pobeda minimalnim rezultatom, iliti trećina svih pobeda, o tome najbolje govori.

Brant je postigao gol na četvrtoj utakmici zaredom i još jednom potvrdio da verovatno igra u životnoj formi. Nakon ubacivanja Marka Rojsa sa boka lopta je pogodila u leđa Branta i prevarila Olivera Baumana.

Imao je Dortmund još nekoliko dobrih prilika, mogao da izbegne dramu u finišu, međutim upravo je Bauman krivac što nije.

Lajpcig igra kao u transu pod Markom Rozeom. Golovima Tima Vernera i Emila Forsberga Red Bulov klub je slomio otpor gostiju iz Frankfurta i derbi protiv Borusije u idućem kolu čeka sa četiri boda manje od lidera. Mogla bi ta utakmica u velikoj meri da usmeri šampionsku trku...

Randal Kolo Muani još jednom je zaustavljen, a kada je tako onda je Ajntraht za najmanje 30 odsto slabiji tim. Kasno su se gosti probudili, golom Soua uspeli da se vrate u igru, ali domaćin je uspeo da sačuva gol viška.

Herta je pružila još jednu dobru partiju na svom Olimpijskom stadionu i tukla direktnog rivala u borbi za opstanak. Marko Rihter je načeo goste iz Bavarske, a Dodi Lukebakio ga dokusurio.

Bohum je ponovo u silaznoj putanji. Nikakve šanse nije imao u Bremenu. Novi gol upisao je najbolji strelac lige Niklas Filkrug, dok je njegov partner iz špica napada Marvin Dukš autor jednog od najzanimljivijih pogodaka ove runde - gađao je i pogodio ispod živog zida. U stilu Brazilca Ronaldinja...

BUNDESLIGA – 22. KOLO

Petak

Majnc - Menhengladbah 4:0 (1:0)

/Sung Li 25, Ingvartsen 49, Ažork 72, Vajper Nelson 94/

Subota

Keln - Volfzburg 0:2 (0:1)

/Gerhart 4, Arnold 68pen/

Herta - Augzburg 2:0 (0:0)

/Rihter 61, Likebakio 70/

RB Lajpcig - Ajntraht 2:1 (2:0)

/Verner 6, Forsberg 40 - Sou 61/

Hofenhajm - Dortmund 0:1 (0:1)

/Brant 43/

Verder - Bohum 3:0 (2:0)

/Filkrug 29, Šmit 43, Dukš 59/

18.30: (3,10) Šalke (3,30) Štutgart (2,50)

Nedelja

15.30: (2,25) Frajburg (3,50) Bajer Leverkuzen (3,35)

17.30: (1,35) Bajern Minhen (5,50) Union Berlin (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara