©Reuters
©Reuters

Tinu-ninu, stiže hitna za navijače Lila! Prvo ode evropski trofej, a posle sedam golova možda i Liga šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.05.24. | 23:10

Emotivni rolerkoster na stadionu Pjer Moroa, Lion pobedio 4:3 posle zaostatka od 2:0 i 3:2

Najgore je ovog proleća navijati za Lil! Doge su pre samo tri sedmice bile na pet minuta od prvog plasmana u polufinale evropskog takmičenja u klupskoj istoriji, ali je Aston Vila u poslednji čas izborila produžetke i kasnije magičnim odbranama Emilijana Martinesa u penal-seriji izborila odlazak među četiri najbolja. Ove večeri nastavljeno je sa košmarnim trenucima za pristalice tima sa stadiona Pjer Moroa.

Vodio je Lil 2:0 protiv Liona posle prvog poluvremena, kasnije i 3:2, ali je tim Nemanje Matića dao dva gola u završnim minutima preko Aleksandrea Lakazeta i Mame Baldea i preokrenuo na 4:3. Lil je ispustio možda i ključne bodove za direktan plasman u Ligu šampiona, pošto na dva kola do kraja ima dva boda manje od trećeplasiranog Bresta. Da sve bude u skladu sa infarkt završnicom, pred sam poslednji sudijski zvižduk začuli su se i zvuci hitne pomoći oko stadiona. Ne bi bilo iznenađujuće ako su bili namenjeni nekome od pristalica domaćih, jer je toliko teško pratiti Lil poslednjih meseci. Ovo što se dešava klubu sa severa francuske gore je od svih kletvi, ovo je za srčani udar.

Izabrane vesti

Stravična je sudbina Lila. Nakon što je kontroverzni argentinski golman otišao preko granice dobrog ukusa i likovao pred tribinom prepunom Lilovih navijača, sada je došao i Lion i naneo nove traume desetinama hiljada fanova četvorostrukog šampiona Francuske.

A sve kao da se crtalo za ovakav scenario. Lion je ovog proleća otelotvorenje vampira na fudbalskom terenu. Od tima koji je na sredini sezone koketirao sa zonom ispadanja, dospeo je do sedmog mesta i na ivici je izlaska u evropska takmičenja sledeće sezone. Rival kakav je Lilu najmanje bio potreban u ovako osetljivom trenutku.

Vodio je domaćin 2:0 posle prvog poluvremena, a drugom pogotku domaćih kumovala je greška Nemanje Matića. Srpski fudbaler igra odlično od kada je u januaru stigao iz Rena, ali je u 37. minutu utakmice u Lilu predao loptu gostima u noge na 17,18 metara od gola Liona, a akcija je kasnije završena udarcem Edona Zegrove za udvostručenje prednosti domaćih.

Buđenje gostiju krenulo je baš od jednog od vinovnika Lionovog preporoda, Saida Benrahme. Alžirac je poput Matića stigao zimus i doprineo napretku sa 16. na sedmo mesto Lige 1, a u duelu 32. kola smanjio je zaostatak svog tima na 2:1 u 66. minutu. Krenuo je mrak da pada na oči više od 50.000 gledalaca na stadionu posle Fofaninog pogotka za 2:2 u 82. minutu, ali ko je mogao da nasluti da će to biti tek početak.

Pojavio se mladi Bafode Dijakite posle kornera u 86. minutu i dao svoj drugi gol na utakmici za 3:2 i činilo se da će se zlokobna prolećna sudbina Lila promeniti. Nije gol igrača gvinejskog porekla bio dovoljan ni za bod. Prvo se Lakazet stuštio u šesnaesteru gostiju posle centaršuta Mejtland Najlsa za 3:3, a onda je reprezentativac Gvineje Bisao Mama Balde možda aktivirao infarkt miokarda kod nekih navijača Lila pogotkom u 90. minutu.

RASPORED BRESTA

10.5. Brest - Rems

19.5. Tuluz - Brest

RASPORED LILA

12.5. Nant - Lil

19.5. Lil - Nica




FRANCUSKA 1 – 32. KOLO

Petak

Tuluz - Monpelje 1:2 (1:1)

/Dalinga 34 - Savanije 27, Fajad 81/

Lans - Lorijan 2:0 (2:0)

/Vai 57, Pereira Da Kosta 81/

Subota

Avr - Strazbur 3:1 (1:0)

/Kehta 24, 65, Aju 90+5 - Žilber 86/

Monako - Klermon 4:1 (2:1)

/Minamino 16, Embolo 37, Ben Jeder 57, 87 - Čam 34/

Mec - Ren 2:3 (2:1)

/Mikautadze 17, Dijalo 45 - Guiri 23, Burižo 73p, Kalimuendo 90+3/

Brest - Nant 0:0

Ponedeljak

Lil - Lion 3:4 (2:0)

/Dijakite 21, 86, Zegrova 37- Benrahma 66, Fofana 82, Lakazet 88, Balde 90+2/

Odloženo za 15. maj:

Nica – PSŽ

Rems – Olimpik Marselj

***Kvote su podložne promenama




tagovi

LilLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara