©AFP
©AFP

Došao je kraj osporavanjima, on sa loptom može da uradi sve što poželi

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 11:14

Do sada se u Realu jasno znalo da velike mečeve mogu da odluče igrači kao što su Benzema, Modrić ili Kros, a od sinoć je kristalno jasno da u tu grupu spada i Vinisijus Žunior

Negativni komentari mogu teško da padnu mladim igračima i potpuno ih izbace sa koloseka na psihološkm planu, ali onog trenutka kada se ta utučenost prebaci u inat može da dođe do presudne transfromacije. Vinisijus Žunior je u proteklim mesecima trpeo kritike na svoj račun, koje su dobrim delom bile i opravdane, a vhunac su predstavljale izjave nekadašnjeg generalnog menadžera Real Madrida, Horhea Valdana, koji je poručio:

Izabrane vesti

"Ako me pitate da li bih menjao Vinisijusa za Mbapea, odgovor je - da".

Upravo te priče, o njegovom eventualnom uključivanju u prces dovođenja sjajnog Francuza u Madrid narednog leta, kao da su probudile strasti u supertalentovanom Brazilcu, koji je prilikom proslave prvog gola jasno uzvikivao: "Ja sam ovde!".

Ugledni madridski listovi Marka i AS sa oduševljenjem su ispratili sinoćnu partiju dvostrukog strelca u okršaju četvrtfinala Lige šampiona sa Liverpulom.

"Bilo je onih koji su mu šaptali da zbog nedostatka prave prilike treba da napusti Madrid, ali Vini to nikada nije razmatrao. Zato što je veoma vezan za Real, zato što uvek napada direktno. Pitajte Aleksandra Arnolda koji je sinoć živeo u košmaru", piše Marka.

Brazilac je leteo po terenu, fantastično menjao pravac i konstano držao ritam, a onda je u 27. minutu neverovatan pas Tonija Krosa od preko 20 metara pretvorio u pravo umetničko delo. Realizacija, koja je često predstavljala ozbiljan problem u njegovoj igri sinoć je bila njegovo najače oružje.

"Vinisijus je bio veliki pobednik sinoćne večeri. Prvi put u karijeri uspeo je u to da ubdei svakog navijača Real Madrida i ljubitelje fudbala uopšte. Pored postignutih golova nije prestao da stvara probleme gostujućoj odbrani. Aleksander Arnold nijednom nije uspeo da ga zaustavi", piše AS.

U oktobru prošle godine kamere francuske telezvizije Telefoot uhvatile su dijalog između Karima Benzeme i Felana Mendija, u kojem iskusni napadač na poluvremenu meča sa Menhengladbahom poručuje defanzivcu da ne dodaje lopte Brazilcu, jer igra protiv njih. To je bio verovatno najteži momenat za mladog igrača ove sezone, možda i u kompletnom borbavku u Madridu.

Ali se sinoć sve definitivno promenilo iz korena. U direktnom okršaju sa jednim od najboljih desnih bekova na planeti Vinisijus radio sve što poželi. U tranziciji je prosto raznosio protivničke redove, a duele "jedan na jedan" dobijao kao od šale. Za igrača koji je plaćen pozamašnih 45.000.000 evra i koji je zbog toga bio pod ogromnim pritiskom, ovakav meč je bio od velike dragocenosti, možda i prelomne u njegovoj karijeri. Do sada se u Realu jasno znalo da velike mečeve mogu da odluče igrači kao što su Benzema, Modrić ili Kros, a od sinoć je kristalno jasno da u tu grupu spada i Vinicius.

Mladi fudbaler je do sada oduševljavao samo brzinom, postigao je svega 12 golova na 105 utakmica za Real Madrid, što je direktno uticalo da izgubi Zidanovo poverenje.

"Oduševljen sam, trenutno vidimo neke fantastične stvari od njega. Znamo koliko može da bude dobar kada uleti u prostor, što je pokazao prvim golo, koji je bio fantastičan. Nedostajali su mu golovi, sada je postigao dva i to će mu podići samopouzdanie. Zasužio je ono što se sinoć dogodilo", rekao je Zidan.

Izjave samog VInisujusa takođe pokazuju koliko mu je teret pao sa leđa nakon utakmice sa Liverpulom.

"Dao sam sve za ovaj dres koji tokiko volim. Maštao sam da igram za Real Madrid, sa najboljim igračima i zato sam toliko oduševljen. Toliko radim na treninzima i kod kuće. Ljudi spolja mogu da govore šta žele, ali ja sam uvek radio, saigrači su mi dali snagu, potrebnu da dođem do ove faze i postignem golove koji su nam bili potrebni", stavio je tačku na sinoćnu predstavu Vinisijus Žunior.


tagovi

Vinisijus Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara