©Star Sport
©Star Sport

Duljaj: Teško ćemo zadržati Saldanju, Srna u tefter pored njega zapisao Belića i Nedeljkovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.12.23. | 09:19

"Ponude koje će da dođu teško se odbijaju, ali uvek ima neka rezerva, plan B ili plan C, da već imamo igrača sličnog profila", kaže strateg Parnog valjka

Jesenji šampion sa Partizanom, Igor Duljalj, u velikom intervjuu za Sportski žurnal osvrnuo na proteklih šest meseci koje su bile više nego uspešne za njegov tim. Crno-beli ne samo da su prvi deo sezone okončali na liderskoj poziciji, već su to učinili tako što su u direktnom okršaju na svom terenu savladali Crvenu zvezdu.

Nekoliko igrača Parnog valjka sada se nalazi na radaru evropskih klubova, a pre svih Mateus Saldanja, koji je predstavljao pravo otrkovenje jeseni u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Brazilac je prilično ubedljivo na vrhu liste strelaca sa 14 postignutih golova, pa će Parnom valjku biti izuzetno teško da ga zadrži u svojim redovima ove zime.

"Veoma teško! Ponude koje će da dođu teško se odbijaju, ali uvek ima neka rezerva, plan B ili plan C, da već imamo igrača sličnog profila", rekao je Duljaj za Žurnal.

Saldanju su gledali predstavnici više evropskih klubova, a među njima je i sportski direktor Šahtjora Darijo Srna. Nekadašnji reprezentativac je pored njega posmatrao i Kristijana Belića, ali i igrače iz protivničkog tabora.

"Postoji interesovanje za njega (Kristijan Belić, prim.aut). Ne mogu da kažem da li ima ponudu. On je jedan od igrača uz Saldanju i Nedeljkovića, koji je zapisan u tefteru Darija Srne".

Upravo je Srna bio jedan od ključnih ljudi za dovođenje kvalitetnih stranih igrača u Humsku prošlog leta

"Kada su igrači u pitanju, vodio sam se logikom ko može da mi pomogne i ko ima veliku bazu podataka. Komunicirao sam sa ozbiljnim ljudima koji ne sede u kancelarijama i gledaju igrače preko jutjuba. Ini imaju mrežu saradnika i uživo posmatraju utakmice, prate igrače po nekoliko meseci. Tražio sam pomoć od Darija Srne, sportskog direktora Šahtjora, dajte mi imena sa šireg spiska koji nisu prošli da ih proverim i na taj način smo uspeli da dođemo do Ksandera Severine, Mateusa Saldanje i Frenka Kanutea. Golman nije bio moja nadležnost i mnogo mi je drago što je klub uspeo da dovede Aleksandra Jovanovića. Fenomenalan čuvar mreže i osoba, pravi profesionalac i lider. Aranđela Stojkovića sam ja želeo, ima kvalitet koji nam je neophodan", dodao je Duljaj za Žurnal.

Planovi za predstojeći prelazni rok izgleda još nisu iskristalisani u Humskoj, iako Duljaj ima jasnu sliku o tome ko bi mogao da dođe u klub.

"Što se toga tiče tek treba da sedmem sa ljudima iz kluba i da vidmo šta i kako dalje. Imam već u glavi igrače koje čekam da se stupi u pregovore sa njima. Koliko sam shvatio, postoje neka pravila u klubu. Uprava mora da odobri, odnosno, treba "zeleno svetlo" za sve".

Da li imate saradnju sa skauting službom?

"Imamo, pričamo, tu su Dejan Rusmir i Ivica Kralj, sportski direktor. Oni šalju stručnom štabu snimke igrača, apa vimo kako oni mogu da se uklope sa ostatkom tima. Uglavnom, komunikacija postoji. Trebaće nam bonus u odbrani. Ne želimo da razmišljamo da nešto može da se desi sa Ilićem. Voleo bih da imamo još dva krila i zadnjeg veznog. Pre svega da bismo u poslednjih 25-30 minuta mogli da održimo ritam i nivo igre".

Sezona srpskih klubova ove sezone na evrosceni je bila razočaravajuća.

"Radujem se svakom uspehu srpskog kluba. Ali, moram da budem iskren. Evropa je daleko ispred nas. Neko je izračunao da Crvena zvezda vredi 72 miliona evra, a Šahtjor je prodao Mudrika za 100.000.000, to mu je jedan igrač. Da li imamo uslove da budemo učesnici Lige šampiona? Moramo da budemo realni, Zvezda plaća pojačanje pet miliona i mi ćemo jednog dana, ako Bog da, ali u Evropi za taj novac dovode igrače od 16 godina... Potreban nam je sistem, ne želim da neko pomisli da ja hoću da vodim politiku kluba... Na zapadu je već sve izmišljeno, samo bi trebaki da preoišemo neke stvari", rekao je između ostalog Duljaj.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU SPORTSKOG ŽURNALA.


tagovi

Igor DuljajMateus Saldanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara