"Kalnijetis"
"Kalnijetis"

Dva megaderbija na Evrobasketu: Litvanci moraju da zaustave italijanski šut, Grci leče rane protiv Slovenije

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.17. | 10:17

Uzbudljivi okršaji na Evropskom prvenstvu

Kalnijetis

Danas nas na Evrobasketu očekuju dva istinska derbija. Litvanci u Tel Avivu (17.30) moraju da zaustave raspoloženje italijanske šutere ako žele do druge pobede na turniru, ali i da zaorkuže pozitivan utisak nakon slavlja nad Izraelom. Azuri nakon prva dva meča imaju 52 procenta šuta za tri poena, a u pobedi protiv Ukrajine pogodili su 17 šuteva iz 31 pokušaja.

Izabrane vesti

Ipak, Litvanci dobro znaju kako se izlazi na kraj sa ovim protivnikom, s obzrio da su Italijane tukli u četvrtfinalima poslednja dva evropska prvenstva. Azure predvodi fantastični Marko Belineli, koji ima prosek od 22 poena, 50 posto šuta iz igre i čak 60 posto van linije 6,75.

Uzbudljivo će biti i u Helsinki areni (15.30) gde se sastaju besprekorni Slovenci i ranjeni Grci, koji su sinoć poraženi od Francuske u velikom derbiju.

Goran Dragić

Slovenija u ovom trenutku ima najboljeg strelca turnira Gorana Dragića (prosek 29,5 po meču), pa je jasno da na koga će Grčka morati da obrati posebnu pažnju ukoliko želi da dođe do druge pobede na Evropskom prvenstvu. Grcima generalno za veliki rezultat na Evrobasketu treba još neki raspoloženi igrač pored Jorgosa Printezisa.

Francuska ne bi trebalo da ima problema sa slabašnim Islanđanima (12.45) na otvaranju današnjeg programa. Gruzija nakon poraza od Nemačke želi da se vrati na pobednički kolosek protiv Ukrajine (14.45). Finci su ispustili Sloveniju, ali sada žele drugo slavlje na turniru (19.00). Međutim, Poljaci su se podigli protiv Islanda i sada žele novu pobedu. Nemačka će pokušati da iskoristi užasnu formu Izraelaca, koji su najveće razočaranje dosadašnjeg toka turnira, čime bi na najbolji mogući način overila plasman u osminu finala. Među Pancerima dominira Denis Šreder, koji je u ovom trenutku drugi poienter turnira sa 27,5 poena po utakmici.

GRUPA A:

12.45 Francuska – Island
15.30 Slovenija – Grčka
19.00 Finska – Poljska

GRUPA B:

14.45 Gruzija – Ukrajina
17.30 Litvanija – Italija
20.30 Nemačka – Izrael

(FOTO: fiba.basketball)


tagovi

Marko BelineliJorgos PrintezisGoran DragićDenis Šreder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara