Oreljen Čuameni (©Reuters)
Oreljen Čuameni (©Reuters)

El Klasiko za potpis mladog Francuza: I Barsa hoće Čuamenija

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 12:03

Katalonci se uključili u trku za vezistu Monaka

Ćavi je popravio stvari na terenu a Đoan Laporta na bankovnom računu. Povratak nekadašnjeg predsednika na čelo Barselone i dolazak bivšeg kapitena na mesto trenera značajno su popravili situacijiu u katalonskom gigantu uzdrmanog nagomilanim dugovima u vreme vladavine Đosepa Bartomeua, što je dovelo i do odlaska Lionela Mesija iz kluba.

Još bod je potreban timu sa Kamp Noua da bi osigurao drugo mesto, koje je na ulasku u 2022. godinu delovalo kao misaona imenica. Uspeli su, ipak, Katalonci da značajno podignu nivo igara, velikom zaslugom novajlija koji su stigli tokom januara - Pjer Emerik Obamejan, Feran Tores, Adama Traore i Dani Alveš.

Izabrane vesti

Bez obzira na sve turbulencije u klubu proteklih meseci, sezona bez trofeja smatra se neuspehom u klubu Barselonine veličine i navijači će u idućoj zahtevati povratak na tron španskog, a nadati se i evropskog fudbala. Da bi bili konkurentni - prvo Realu pa drugima - Katalonci će morati da dovedu još igrača sposobnih da se brzo uklope i doprinesu kvalitetom. Za golove je naciljan Robert Levandovski, ali jačanje odbrane biće jednako važno.

U tom smeru, Ćavi uveliko traži naslednika Serhiju Busketsu, čije zlatno doba je prošlo. Među kandidatima da ga odmene pominjani su već Vulverhemptonov Ruben Neves, Valensijin Karlos Soler, Bajernov Mark Roka i Sosijedadov Martin Zubimendi, s tim da Baski za njega traže ogromnih 60.000.000 evra. Za taj iznos moguće je naći i kvalitetnijeg igrača, a po pisanju Sporta Barselona je to i učinila, odnosno, uključila se u trku za Monakovog Oreljena Čuamenija.

Konkurencija za mladog Francuza je, međutim, žestoka. Real Madridu se daju najveće šanse za potpis 22-godišnjeg veziste, ali žele ga Liverpul i PSŽ. Navodno su Parižani ponudili Monaku 80.000.000 evra, što je 20.000.000 više od traženog obeštećenja, ali Kneževi ne žele da dodatno jačaju ionako prejakog konkurenta na domaćoj sceni, a i sam fudbaler je navodno poručio da hoće u Španiju. Da li u Madrid ili Barselonu, videćemo.


tagovi

Oreljen ČuameniLetnji prelazni rok 2022Barselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara