Žoao Feliks među fudbalerima Atletika (AFP)
Žoao Feliks među fudbalerima Atletika (AFP)

Feliks progoni Simeonea! Barsina deca pojela Atletiko kao nikad u Čolovoj eri (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.03.24. | 23:00

Metropolitano pao posle 25 prvenstvenih utakmica, Kolčonjerosi nadigrani u duelu četvrtfinalista Lige šampiona - 0:3

Sredinom nedelje, pesma za španske klubove u Ligi šampiona. Barselona je precrtala Napoli, Atletiko u Madridu nadigrao i izbacio Inter nakon jedanaesteraca. Atletikova pesma se pojačala kada je na žrebu za četvrtfinale izvukao Borusiju Dortmund, Barsina nakratko utihnula nakon što su je kuglice spojile sa Pari Sen Žeremenom, a onda je katalonski bend grunuo krešendo večeras na Metropolitanu. Gostovali su Katalonci Atletikovim ratnicima bez "pola" tima, ali ih to nije sputalo da im serviraju jedan od najtežih poraza u eri Dijega Simeonea - 0:3.

Bio je to prvi trijumf Barse nad Atletikom sa tri gola razlike još od 2012. godine, desilo se da je prvi put otkako je Čolo preuzeo kormilo Jorgandžija katalonski gigant tri puta pogađao mrežu Atletika... Jednostavno, desila se dominacija Barselone na koju madridski tim nije imao odgovor. Da stvar bude gora po domaćine, Barsa je igrala bez Frenkija De Jonga, Pedrija, Gavija, Balde, Ferana Toresa, Andreasa Kristensea, Žoaa Kansela...

Izabrane vesti

Ispostavilo se da povređeni i odsutni, nisu ni bili neophodni. Ogroman posao odradila su Barsina deca Pau Kubarsi i Fermin Lopes, Robert Levandovski je podsetio na zenit karijere iz Bajerna, a Žoao Feliks ponovo pokazao da je čovek koji progoni Simeonea i Atletiko. Bacali su navijači Atletika pre utakmice dres momka koji još pod ugovorom sa njihovim voljenim klubom, gazili ga, polivali tekućinom, a karma je progovorila u 38. minutu. Početkom decembra prošle godine bocnuo je Feliks Loptu preko oblaka za pobedu Barse nad Atletikom, večeras je samo otvorio stopalo i načeo Kolčonjerose.

U smiraj prvog dela, Ćavi je zbog protesta dobio dva žuta kartona, ali Barsa je i bez trenera uspela da dominira u drugom delu meča i po 23. put u prenstvu ostane rebus, nerešiva misterija za Dijega Simeonea. Naime, pedantni statističari izvukli su podatak da je Argentinac otkako je trener Atletika pobedio Barselonu samo dva puta u 25 prevenstvenih utakmica, te da je osvojio svega 13 od mogućih 75 bodova. Poređenja radi, na istom uzorku u prvenstvu tukao je Real Madrid šest puta i osvojio 28 od 75 bodova.

Da će Atletiko nastaviti da se kocka sa četvrtim mestom (koje trenutno drži Atletik Bilbao), poslednjim koje vodi u Ligu šampiona, bilo je jasnije nakon što je Levandovski, na samom startu drugog dela majstorski pogodio dalji ugao Oblakovog gola. Utisak o poroznosti Atletikove odbrane, dodatno je pojačao mladi Fermin Lopez, odnosno postavka zbunjenih Reinilda Mandave i Aksela Vitsela koji su nemoćno pogledom pratili centaršut Levandovskog i trzaj glavom izdanka Masije.

Sa dvojicom sedamanestogodišnjaka u odbrani, Pauom Kubarsijem na štoperu i Ektorom Fortom na poziciji levog beka, Barselona nije primila gol protiv kluba koji je, kao i ona, našao mesto među najboljih osam timova Evrope. Kubarsi je kao i u revanšu sa Napolijem bio besprekoran, sa gotovo 95 odsto tačnih pasova, tri dobijena duela, jednim uspešnim startom, šest čišćenja i sedam kompletiranih dugih lopti!? Jedna od njih bila je nacrtana za pogodak Fermina, ali je nakon nešto slabijeg prijema vezista gađao pravo u Oblaka.

Najbliži pogotku Atletiko je bio u 53. minutu. Gađao je Ljorente hirurški precizno i samo zahvaljujući majstorskoj intervenciji Ter Štegena, domaćin nije smanjio zaostatak na 2:1 i zakuvao situaciju na terenu.

Barseloni se piše peta vezana pobeda nad Atletikom, deveta utakmica zaredom kako ne zna za poraz i ponovo se vratila na osam podova zaostatka u odnosu na lidera Real Madrid. Do kraja sezone u opticaju je još 27 bodova, ali čak i da Barsa 21. aprila dobije preostali El Klasiko na Bernabeuu, teško da će imati snage da istopi bodovnu zalihu Kraljevskog kluba.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Sosijedad – Kadiz 2:0 (1:0)

/Merino 28, Zaharjan 68/

Subota

Majorka - Granada 1:0 (0:0)

/Railjo 85/

Osasuna - Real Madrid 2:4 (1:2)

/Budimir 7, Munjoz 90+1 - Vinisijus 4, 64, Karvahal 18, Dijas 61/

Hetafe - Đirona 1:0 (1:0)

/Santjago 33/

Atletik Bilbao - Alaves 2:0 (2:0)

/Guruzeta 32, 37/

Nedelja

Sevilja – Selta 1:2 (1:0)

/En Nesiri 19 – Peres 72, Strand Larsen 78/

Las Palmas - Almerija 0:1 (0:1)

/Leo Baptistao 14/

Viljareal - Valensija 1:0 (0:0)

/Kuenka 54/

Rajo Valjekano - Betis 2:0 (1:0)

/Ležen 40, Kameljo 78/

Atletiko Madrid - Barselona 0:3 (0:1)

/Feliks 38, Levandovski 47, Lopez 65/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridBarselonaRobert LevandovskiŽoao Feliks

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara