Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

Feliksov dolazak tera Obamejana iz Čelsija? Čak i Atletiko čeka signal iz Londona

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 00:34

Napadač iz Gabona u nezavidnoj poziciji...

Nema mnogo logike i smisla u onom što Čelsi radi otkako je Tod Boli postao vlasnik, pa tako ne čudi što je i zimski prelazni rok potpuno haotičan.

Dolasku Žoaa Feliksa na Stamford Bridž prethodio je produžetak ugovora sa Atletikom do juna 2027, pa će Čelsi u narednih šest meseci praktično da razigrava tuđeg igrača. Dosad se nije pominjala opcija otkupa, niti je to realno pošto je Feliks pre ulaska u avion za London žvrljnuo papir na dodatnu godinu ugovora.

Izabrane vesti

Ne samo što bi mogao da postane mesto gde će da dolaze igrači da dobijaju minutažu kako bi se spremniji vratili u matični klub, Čelsi bi zbog Feliksa mogao da se reši jedine prave “devetke“ u ekipi – Pjera Emerika Obamejana.

Četvrtak, 21.00: (3,30) Fulam (3,40) Čelsi (2,20)

Ostrvski mediji spekulišu da će transfer portugalskog ofanzivca negativno uticati na Obamejanov status na Stamford Bridžu, koji ni dosad nije bio naročito dobar. Gabonac je jedva skupio 800 minuta od početka sezone, nedavni debakl od Mančester Sitija u FA kupu propustio je zbog povrede, a navodno Grejem Poter nema previše vere u njegove kvalitete.

Obamejan je poslednji put starter bio još u novembru. Poslednji gol dao je pre tri meseca, u pobedi na gostovanju Milanu u Ligi šampiona, a otkako se vratio u London samo je triput bio strelac. Nedovoljno da bi mu Poter dao veći prostor za igru, zbog čega je Kai Haverc duže vreme lažna “devetka“. Mada, ni to ne daje preterano dobre rezultate...

I pored toga, Obamejan uživa veliku reputaciju u Španiji, gde ga navodno nekoliko klubova prati. Među njima je čak i Atletiko Madrid, mada se navodi da interesovanje nije direktno povezano sa Feliksovim transferom na Stamford Bridž.

Nekadašnji kapiten Arsenala imao je produktivnih šest meseci u Barseloni gde je postigao 13 golova na 24 utakmice u svim takmičenjima. Jorgandžijama takođe nedostaje širina u napadu pošto je jedini pravi centarfor Alvaro Morata. Mateus Kunja je otišao u Vulverhempton, Antoan Grizman se mnogo bolje snalazi kada igra povučenije, dok Feliks i Dijego Simeone jednostavno ne mogu zajedno.

Obamejanov odlazak iz Čelsija nije ipak zapisan u kamenu. Ostaje da se vidi da li će Poter rizikovati i u nastavak sezone ući samo sa Feliksom kao jedinim napadačem. Armando Broja je povređen, a i kada je zdrav nije kadar da nosi Čelsi. Romelu Lukaku je i dalje na pozajmici u Interu, dok na Kaija Haverca ekipa nije mogla da se osloni u završnici. 


tagovi

Pjer Emerik ObamejanČelsiAtletiko MadridZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara