Žoao Feliks (Reuters)
Žoao Feliks (Reuters)

Žoao Feliks u Londonu, uskoro lekarski i potpis

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 12:25

Portugalac već doputovao na lekarske

Žoao Feliks je stigao u London na potpis ugovora sa Čelsijem. Portugalac je već snimljen u Londonu što znači da je transfer iz Atletika ugovoren i da su ostali još samo lekarski pregledi i paraf.

Portugalski mediji javljaju da je Feliks u britansku prestonicu doputovao još sinoć pošto je juče u toku dana sklopljen dogovor Atletika i Čelsija o pozajmici. Londonski klub je pristao da za pozajmicu od šest meseci plati oko 11.000.000 evra u šta je uključen i ostatak Feliksove plate iz Atletika do kraja sezone. A to je između 5.000.000 i 6.000.000 evra neto.

Izabrane vesti

Iako je Mančester Junajted dugo važio kao favorit za pozajmicu Feliksa, klub sa Old Traforda nije želeo da za pozajmicu plati više od 3.500.000 evra što je bilo neprihvatljivo za madridski klub. U nedelju se javio Čelsi sa konkretnom ponudom, pregovori su intenzivirani narednih dana i juče uspešno okončani.

Žoao Feliks je najskuplje pojačanje u istoriji madridskog kluba koji je u leto 2019. za njegov transfer iz Benfike platio otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra plus 7.200.000 evra raznih provizija i poreza. Ali u Madridu nikada nije ispunio očekivanja iako je bilo i nekih svetlih momenata. Mnogo je oscilirao u formi, nikada se nije navikao na defanzivan stil Dijega Simeonea i na kraju je ušao u sukob sa argentinskim stručnjakom koji ga je preselio na klupu. Ukupno je na 131 utakmici dao 34 gola i zabeležio 16 asistencija. Na kraju je otvoreno zatražio transfer i klub nije imao kud, osim da mu da zeleno svetlo.

Interesantno je da će Žoao Feliks prvo produžiti ugovor sa Atletikom do 2027. pošto mu aktuelni ističe 2026. kako bi se razvukla isplata preostalog dela obeštećenja Benfiki. Takođe, Čelsi prema poslednjim informacijama neće imati pravo otkupa ugovora pa deluje da Atletiko najozbiljnije računa na Feliksa u budućnosti. Pogotovo ako Dijego Simeone na kraju szeone napusti klub kao što se spekuliše.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Žoao Feliks

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara