Gol Hulijana Alvareza (Reuters)
Gol Hulijana Alvareza (Reuters)

Foden u De Brujneovim kopačkama, Gvardiola pokazao Njukaslu i Hauu da moraju još da uče

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.08.23. | 23:12

Hulijan Alvarez prelepim pogotkom iz 31. minuta doneo pobedu Građanima

Mnogo puta se prethodnih sezona, kada je Kevin De Brujne bio povređen ili izostavljen od strane Pepa Gvardiole, pokazalo da organizacija igre Mančester Sitija ume da zaškripi bez fudbalskih ideja, mašte i virtuoznosti Belgijanca. Na Etihad je u 2. kolu Premijer lige stigao Njukasl nošen samopouzdanjem proisteklim iz maestralnog otvaranja prvenstva i petarde protiv Aston Vile. Imale su svrake idealnu priliku da naštete četi Pepa Gvardiole, ali su umesto toga dobile lekciju koja glasi - nije svaki dan Aston Vila i morate još mnogo terena da preorete i bitaka da vodite i velikana da pobedite kako biste ugrozili šampiona - 1:0 (1:0).

Ušao je Fil Foden u kopačke nedavno operisanog Kevina De Brujnea za kojeg je 2023. godina završena, i pokazao da se u njima oseća lagodno, kao da u njima igra svaki dan. Namestio je reprezentativac Engleske saigračima sedam prilika uključujući i onu što je u 31. minutu pripremio Hulijanu Alvarezu. Argentinac je savršeno gađao iz šesnaesterca, neuhvatljivo za Nika Poupa, a lopta je završila u maloj mreži.

Izabrane vesti

Edi Hau jeste jedan od najperspektivnijih engleskih trenera, ali skalp Pepa Gvardiole i dalje nema. Zapravo, večerašnji poraz bio mu je 12 u 13 međusobnih okršaja sa Špancem, a i Njukasl protiv Mančester Sitija ima vrlo zabrinjavajuću statistiku. Građani su večeras naneli rivalu sa severa 30 poraz u Premijer ligi, više nego bilo kom drugom protivniku.

U poređenu sa prošlonedeljnim okršajem protiv Vile kada je Njukasl iz 13 udaraca u okvir postigao pet, a mogao bar još tri, ćetiri gola, večeras su puške Hauovih izabranika bile prazne. Imao je gostujući tim momente bolje i konkretnije igre od rivala, ali teško je dolazio do pozicija za udarac. Ederson nije imao ni šansu da pošteno zaradi dnevnicu budući da je samo jedan udarac išao u okvir njegovog gola.

Siti je sa druge strane odigrao iskustvom šampiona. Nakon postignutog gola nije srljao i nastojao je da kontroliše dešavanja na terenu kao što to i obično čini.

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić našli su se u startnoj postavi, s tim da je mladi hrvatski štoper odigrao meč na pozciji levog beka. Erling Haland ni drugu utakmicu zarednom nije postigao gol, ali je danas ono što se poslovično očekuje od Norvežanina maestralno nadomestio Hulijan Alvarez.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Petak

Notingem Forest - Šefild Junajted 2:1 (1:0)

/Avoniji 3, Vud 89 - Hamer 48/

Subota

Fulam - Brentford 0:3 (0:1)

/Visa 44, Embuemo 66, Embuemo 90+2/

Liverpul - Bornmut 3:1 (2:1)

/Dijas 28, Salah 36, Dijego Žota 62 - Semenjo 3/

Vulverhempton - Brajton 1:4 (0:1)

/Hvang He Čan 61 - Mitoma 15, Estupinjan 46, Marč 51, 55/

Totenhem - Mančester Junajted 2:0 (0:0)

/Sar 49, Martinez 83AG/

Mančester Siti - Njukasl 1:0 (1:0)

/Alvarez 31/

Nedelja

15.00: (1,75) Aston Vila (3,60) Everton (4,90)

17.30: (3,50) Vest Hem (3,50) Čelsi (2,20)

Ponedeljak

21.00: (6,25) Kristal Palas (4,00) Arsenal (1,62)

Odloženo

Luton – Barnli

***kvote su podložne promenama



tagovi

NjukaslMančester SitiHulijan Alvarez

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara